Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Güzel İşler Derneği işbirliğinde “Şehir Düşündürür, Şehir Dönüştürür” mottosu ile düzenlenen Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir, ilk oturumlarla başladı. Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen panel ve atölyeye gençler büyük ilgi gösterdi.

Ağustos ayında ‘Hayat Performanstır’ temasıyla Bergama’da gerçekleştirilen “Tonoz Düşünce Atölyesi” bu kez Eskişehir’de yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası quartetinin dinletisi ile açılışı gerçekleşen Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir’de ilk olarak, “UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm” paneli düzenlendi.

Etkinlikte Bergamalı heyeti karşılayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ise Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından Ahmet Ümit’in konusu Pergamon Antik Kenti’nde geçen “Kayıp Tanrılar Ülkesi” adlı kitabı armağan edildi.

PANEL: UNESCO DÜNYA MİRASI KENTİ BERGAMA'DA DÖNÜŞÜM

“UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm” adlı panelde ise Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası önceki dönem Başkanı Fikret Ürper ve Bergama’nın UNESCO’ya girme sürecinde UNESCO Dünya Mirası Alan Başkanı olan akademisyen Yaşagül Ekinci konuşmacı olarak katıldı.

Burada fikirlerini gençlerle paylaşan eski Başkan Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası önceki dönem Başkanı Fikret Ürper ve Bergama’nın UNESCO’ya girme sürecinde UNESCO Dünya Mirası Alan Başkanı olan akademisyen Yaşagül Ekinci, Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi adına yaptıkları çalışmaları ve bu çalışmalar sırasında edindikleri duygu ve deneyimlerini paylaştı. Katılımcılar üç konuşmacıyı da büyük bir ilgiye izledi.

Güzel İşler Derneği Başkanı Sercan Duygan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen paneli Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat’ta izledi.

Editör: Haber Merkezi