Olay, 2009 yılının ağustos ayında Bornova Çambidi 5302 Sokak'ta meydana geldi. 38 yaşındaki ev hanımı Nilgün Vatan, eşi  65 yaşındaki Hüseyin Vatan'dan ayrılmak için olay tarihinden 6 ay önce boşanma davası açtı.

10 yıllık eşinden ayrılmak istemeyen Hüseyin Vatan, iki çocuk annesi eşi ile kayınvalidesi 60 yaşındaki Keziban Atılgan'ı, bir yakınlarının sünnet düğününe giderken saklandığı sokak köşesinde av tüfeğiyle bacaklarından yaraladı. Ardından kayınpederinin oturduğu evin zilini çalan Hüseyin Vatan, "Gidin leşlerinizi toplayın" diye bağırdıktan sonra kaçtı.

Polis tarafından aranan ve hakkında dava açılan Hüseyin Vatan, ilk duruşmanın yapılacağı gün polise teslim olunca, mahkeme tarafından tutuklandı. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten yakın akrabalarını vurarak yaralamak' suçundan yargılanan Hüseyin Vatan, 2011 yılında yapılan duruşmada son kez hakim karşısına çıktı.

Ağır Ceza'da yargılanırken eşi Nilgün Vatan tarafından açılan davayla boşanan Hüseyin Vatan, kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü. Eski eşi ve kayınvalidesini kendisinin vurmadığını ileri süren Hüseyin Vatan, olayda kullandığı iddia edilen silahın evinin balkonunda arama izni alınmadan yeri biliniyormuş gibi bulunduğunu, 2.5 milyonluk servetine konulmak için bu iftiranın atıldığını iddia etti. Annesi Keziban Atılgan ile duruşmaya gelen Nilgün Atılgan, olayın meydana geldiği tarihte evli olduğunu ama şu anda boşandığı eski eşinin cezalandırılmasını istedi.

Yargılama ve Yargıtay süreci sonunda Hüseyin Vatan her iki olaydan 20.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KALP KRİZİ SANILIYOR 

Hüseyin Vatan, hükümlü bulunduğu cezaevinde geçtiğimiz gün fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Vatan, yaşamını yitirdi. İlk tespitlere göre Vatan'ın kalp krizinden ölmüş olduğu öne sürüldü. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Hüseyin Vatan'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için vücudundan parçalar alındı. 

Otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edildi. Vatan, dün kılınan namazının ardından toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi