Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği - ESİAD, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı başkanlığındaki Heyet ile, Ankaraya çıkarma yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında çeşitli temaslarda bulunan ESİAD heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ile bir görüşme gerçekleştirdi. ESİAD Heyeti ile birlikte Anıtkabiri ziyaret eden Mustafa Karabağlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve anı defterini imzaladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e ESİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi veren ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, İstanbul ve Kocaeli’nden sonra Türkiye’deki üçüncü Ekol 42’nin İzmir’de açılması konusunu ve çip krizini gündeme getirdi. Heyet, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin ile de teşvikler üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Karabağlı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dönmez’e İzmirli sanayicilerin beklenti ve görüşlerini aktardı.

KARABAĞLI: “ECOLE 42 İZMİR’E YAKIŞIR”

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, 2013 yılında Paris'de kurulan Ecole 42’nin bugün 20’den fazla ülkede on binin üzerinde öğrencisiyle dünya çapında en iyi kodlama okulu olarak bilindiğini ve Türkiye’de İstanbul ve Kocaeli’nden sonra bu okulun üçüncüsünün İzmir’de açılmasını istediklerini söyledi.

Ecole 42 üzerinde ESİAD olarak yaklaşık altı aydır çalıştıklarını söyleyen ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karabağlı, “İstanbul ve Kocaeli’nden sonra bu prestijli okulun üçüncüsünü İzmir’de açmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Yer sorunu çözüldüğünde bu projeyi İzmir’de tüm paydaşlarımızla birlikte işbirliği halinde sonuca ulaştıracağız” dedi.

Sadece İzmir ve bölge sanayi için değil, ülkemiz sanayisi bakımından çip krizini çok önemli gördüklerini, çip üretimi konusunda İzmir’in elini taşın altına koymaya hazır olduğunu, sanayicilerin bu konuda her tür desteği verebileceğini ifade eden Karabağlı, ESİAD olarak bu konuda yürütülecek her çalışmanın destekçisi olacaklarını da vurguladı.

“İZMİR TÜRKİYE’NİN CALIFORNİA’SI, SAN FRANSISCO’SU OLMALI”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ile yapılan görüşmede sanayi-teknoloji ekosistemi bakımından, Ar-Ge Merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve tasarım merkezleriyle İzmir’in Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olduğunu ifade eden Karabağlı “İzmir’de toplam 97 Ar-Ge Merkezimiz var. Türkiye’nin nüfus ortalamasına göre baktığımızda İzmir bu konuda önde. İzmir’in yüksek teknoloji ve bilişim vadisi olması hayalimiz var” dedi.

İzmir’in insan kaynağı, barınma, yaşam standardı, lojistik, uluslararası havalimanı gibi imkanlarıyla yüksek teknoloji üretimi konusunda çok uygun bir lokasyon olduğunu vurgulayan Karabağlı, “İzmir’in Türkiye’nin gelecekteki California’sı, San Francisco’su olması lazım” dedi.

TSE’nin uluslararası itibarının artırılması ve TSE belgelerinin kabul görmesi konusuna da değinen Karabağlı, sanayi ile mesleki eğitim bağlantısının güçlendirilmesi amacıyla ESİAD bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

DÖNMEZ: “İZMİR İLE HER ZAMAN YAKIN TEMAS İÇİNDEYİZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ise, Ege Bölgesine ve İzmir’e önem verdiklerini ve İzmir sanayisi ve iş dünyası ile her zaman yakın temas içinde olduklarını ifade etti. Çip sorunu ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Dönmez, “İzmir’in desteğini alabiliriz” dedi.

Ecole 42 konusunda da destek verebileceklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Dönmez, ESİAD heyetinin taleplerini titizlikle inceleyeceklerini söyledi.

TEŞVİKLER KONUSU MASA YATIRILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ile yapılan toplantıdan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin’e de bir ziyaret gerçekleştiren ESİAD heyeti, teşviklerdeki bürokratik sorunlar ve beklentiler konusunda ESİAD üyelerinin taleplerini iletti.

ESİAD heyeti daha sonra Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdi. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve anı defterini imzaladı.

Editör: Haber Merkezi