UMUT KARAKOYUN - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'nın Işıkkent semtindeki yarış pistinin hemen bitişiğinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan boş arazi üzerine ESHOT garajı ve atölye yapmak için çalışmalara başladı. Hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildikten sonra Bornova Belediyesi tarafından askıya çıkarılan 1/1000 ölçekli nazım imar planlarına itiraz yağdı. Planlara Kemalpaşa Mahalle Muhtarı, Gürpınar Mahalle Muhtarı, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Züccaciye Sitesi Fincancılar Çarşısı Site Yönetimi, Pınarbaşı Mübadele Göçmenleri Derneği, İzmir Toplantı ve Düğün Salon İşletmecileri Derneği Yönetimi, Pınarbaşı Deveciler Derneği, Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği'nin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlardan Akın Dalgıç ve Cezmi Culhaoğlu'ndan da itiraz geldi. İtirazlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda görüşülürken, vatandaşlar çekincelerini Büyükşehir ile Bornova Belediyesi'ne yazdıkları dilekçelerle bir kez daha anlatmaya çalıştı. Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Koray Doğru, proje için belirlenen adresin, yerleşim yerlerinin göbeğinde olduğunu, ESHOT garajının buraya yapılmasını istemediklerini söyledi.

'ESHOT GARAJINI İSTEMİYORUZ'

Pınarbaşı bölgesinin çevresinde yeterince taş ve mıcır ocağı bulunduğunu, halkın bu tesislerden dolayı birçok sağlık sorunu yaşarken, bir de egzoz gazları ile araç gürültüsüne maruz kalmak istemediklerini söyleyen Koray Doğru, "Pınarbaşı'nın belli başlı bazı sıkıntıları var. Örneğin uzun süredir yarış pistinin kaldırılması için mücadele veriyoruz. Taş ocaklarının taşınması için çaba sarf ediyoruz. Ama bunlarla uğraşırken bir de ESHOT garajı projesi ortaya atıldı. Halk burada ayaklanma aşamasına geldi. 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediye burada yaklaşık 200 ağacı kesti. Buna karşılık halk kendi imkanları ile fidan dikti. Şimdi bakımını da yapıyoruz. Ama belediyenin ESHOT garajı ısrarı bitmiyor" dedi. ESHOT garajını istememe nedenlerini de anlatan Doğru,

"Garajın yapılmak istendiği alan yerleşim yerlerine yakın. Ayrıca Pınarbaşı'nda yeterinde taş, mıcır ocağı var. Bir de arabaların egzoz gazlarını solumak istemiyoruz" diye konuştu.

'ALTERNATİF ALANLAR ÖNERDİK'

Belediyeye ESHOT garajı için alternatif alanlar önerdiklerini de belirten Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz belediyeye 3 kilometre ileride, otobana yakın, sanayi içinde bir yerde bulunan alanı önerdik. Giriş çıkış için yol müsait. Halkapınar'da yer gösterdik. Farklı seçenekler sunduk ama şimdi karşımıza, 'Bu kadar işi yaptık, yatırımı heba edemeyiz' sözleri ile çıkıyorlar. Biz bu projeye karşı çıktığımızda henüz hiç bir çalışma yapılmamıştı. Biz mücadele verirken, burada bir çivi bile çakılmamıştı. Yarış pistinde yeterince gürültü oluyor. Gece yarılarına kadar yarışlar yapılıyor. Buradaki sesler çarşı meydanına kadar geliyor. Çevredeki evlerde yaşayanlar, bardağa çay koyduklarında, çay bardağı şekeri kendi karıştırıyor. Pist kaldırılmadığı gibi, şimdi yenileme çalışması yapılıyor" diye konuştu. Muhtar Koray Doğru, ne pisti ne de garajı istemediklerini söyledi.

DHA

Editör: Haber Merkezi