Karaman Ermenek'de bulunan Seba maden ocağında 7 aydır ve Cenne maden ocağında 13 aydır maaşlarını alamayan işçiler direnişlerinin 26. gününde seslerini duyurmak için Karaman Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istediler.

Günlerdir talepleri hakkında geri dönüş alamayan işçiler, haklarını alana kadar direnişlerinde kararlı olduklarını yinelediler.

Polis tarafından Valiliğin önüne alınmayan işçiler açıklamalarını Karaman kent merkezinde yaptılar. Sadece aralarından seçtikleri işçilerin Valiliğe girmesine izin verilen işçiler, Valinin de izinli olması sebebiyle Vali Yardımcısı ile görüşebildiler. Vali Yardımcısı ise sorumluluğun Valilikte olmadığını söyleyip yazılı başvuru ile dertlerini anlatan bir dilekçe yazmalarını ve yasal olarak haklarını aramalarının doğru olduğunu söyledi.

Süreci başından beri anlatan işçi temsilcileri, yasal olarak şirkete icra takibi de dahil bir dizi işlem yapıldığını ama patronun bir yolunu bulup süreçten sıyrıldığını dile getirdiler. Valilikten ayrılan işçi temsilcileri arkadaşlarının yanına döndüklerinde yaptıkları açıklamada Karaman Valiliğinin de çözüm üretemeyeceğini anladıklarını, haklarını alana kadar direnişten vazgeçmeyeceklerini, 5 Ekim tarihine kadar maaşlarının ödenmemesi durumunda Ankara'ya yürümeye kararlı olduklarını dile getirdiler.

Karaman'daki açıklama sonrası, seslerini her yerde duyurmaya kararlı olan işçiler, maden ocaklarının sahibi Özbeylere ait bez fabrikasının önüne geldiler.

Bez fabrikasında da kimseyle görüşemeyen işçiler, şirketten bir yetkili ile görüşünceye kadar fabrikanın önünde oturma eylemi yapacaklarını açıkladılar.