Halkların Köprüsü Derneği, Sakarya'nın Kaynarca ilçesi'nde geçen 6 Temmuz'da öldürülen 9 aylık hamile Suriyeli Emani El Rahmun ve 11 aylık bebeği ile ilgili basın açıklaması yaptı. Emani ve bebeğinin fotoğrafı önünde yapılan basın açıklamasına Dernek Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi de katıldı. Açıklamayı Dernek üyesi Zerrin Kurtoğlu Şahin okudu. Emani ve çocuklarını, kadın bedenini kendi iktidar mekanları sayan iki insanlıktan çıkmış erkeğin vahşi bir biçimde katlettiğini söyleyen Şahin, "Emani ve çocuklarının yasını tutuyoruz; çünkü onun katledilen bedeninden geri kalan boşlukta, mülteci kadınların imdat çığlığı asılı duruyor. Çünkü göç yollarında, sınırda, iş yerinde, başını sokacak ev ararken, hastanede, sokakta, mahallede hakarete, tacize, tecavüze maruz kalan mülteci kadınlar, kendilerinden başka sığınacak yer bulamazken, erkek şiddetinin böyle ulu orta aramızda dolaşıyor olmasından utanç duyuyoruz" dedi.

Emani’nin ve çocuklarının hayatlarına son veren saldırının, mülteci kadınların hayatın her alanında karşılaştıkları cinsel şiddetin en korkunç hali olduğunu belirten Şahin, "Bu münferit bir mesele değildir. Mültecileri diken üstünde yaşamaya mahkum kılmış nefret dilinin somutlaşmış en korkunç halidir" dedi.

Bu yüzden yas tuttuklarını belirten Şahin, "Mültecileri, mülteci kadın ve çocukları linçlerden, cinsel-cinsel olmayan saldırılardan, haksız bir şekilde kendilerine yöneltilen ve giderek artan nefretten, nefret dilinden korumanın yollarını aramak için, tacize uğrayan, korkan başka mülteci kadının sesini duyduğumuz için; bu ülkede Emani ve çocuklarını koruyacak, onları haklarla donatarak güvence altına alacak yasal-hukuksal olanakların tesis edilmemesinin, onların öldürülmesini kolaylaştırdığını; bu erkek vahşetini besleyen her türlü ötekileştirici politikanın üreticisi, uygulayıcısı olan herkesin Emani ve çocuklarının ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğümüz için yas tutuyoruz" diye konuştu.

Dernek üyeleri gün boyunca yas tutacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi