Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD),Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçundan mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'ndan gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

İLGİLİ HABER: Kadınlar tepkili #TecavüzMeşrulaştırılamaz

Tüm Türkiye’nin akşam mecliste tartışılan yasa tasarısına tepki gösterdiğini ifade eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, bu yasa ile erkek bir çocuğa taciz edildiği takdirde erkeğin erkek ile mi evlendirileceğini söyleyerek tasarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cinsel istismara uğramış kişilerin suçlu ile evlenmesi halinde cezasının ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması hakkındaki kararnamenin insan haklarına ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğunu dile getiren Elmasoğlu, “Bireyler birbirini severek evlenir. Bir kişiyi tacizcisi veya tecavüzcüsü ile evlendirmek o kişinin ömür boyu acı çekmesine yol açar. Bu mağduriyetleri gidermemektedir. Tam tersine suça teşvik niteliğindedir. Böyle bir tasarıyı kesinlikle kabul etmiyor ve kınıyoruz" diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Kadınlar tepkili #TecavüzMeşrulaştırılamaz

Editör: Haber Merkezi