Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu İzmir'de gerçekleştireceği 'evet' mitingine katılacak, taşeron çalışanlarına bir günlük idari izin vereceğini duyurdu. 

16 Nisan'daki referandum öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yaptığı mitinglerle evet çağrılarını yinelerken, kamu kurumları da mitinglerin kalabalık geçmesi personellerine çağrılarda bulunuyor. 

9 Nisan'da İzmir'de de hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Yıldırım'ın katılımı ile Gündoğdu Meydanı'nda miting yapılacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterliği de çıkardığı görevlendirme yazısı ile taşeron çalışanlarına mitinge katılımın zorunlu olduğunu belirtti. 

Görevlendirme yazısı üniversitenin bütün birimlerine ve hastanesi de gönderildi.  Görevlendirme yazısı gösterilmeden, sözlü bir şekilde hastane yönetimi çalışanlarına bilgilendirme yaptı. Sendika, hastane yönetimi ile görüşerek mitinge katılım noktasında çalışanlara baskı uygulanmasını kabul edemeyeceklerini dile getirdi. Hastanede şu anda mitinge katılacakların isimleri alınıyor. 

Hastanede görevli GSG isimli taşeron şirket ise rektörlüğün çağrısını çalışanlara bugün mesaj yoluyla duyurdu. Atılan mesajda kurum görevlendirilmesi belirtilirken, katılımın zorunlu olduğu ve mitinge katılarak imza verenlere de bir günlük idari izin verileceği bilgisi aktarıldı. 

Mesaj şu şekilde "Çalıştığımız kurum görevlendirmesi neticesinde raporlu, ücretsiz izinli, yıllık izinli ve toplantı saatinde hastanede nöbette olanlar hariç tüm personellerimiz 09.04.2017 tarihinde saat 12:00'de DEÜ Tıp Fak. Dekanlık Otoparkında toplanılacaktır. Katılım zorunlu olup, imza tutanağı karşılığında katılanlara 1 (bir) gün idari  izin verilecektir". Mesaj üniversite bünyesinde görevli diğer taşeron şirketler aracılığı ile çalışanlara da yollandı. Bir diğer çağrı yapılan yer ise aynı gün saat 13:0'de rektörlük önü. 

Görevlendirme yazısı ile ilgili konuşmak için aradığımız Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Cevdet Oral 'in yerinde olmadığı bilgisi verildi. İşçilere mesaj atan taşeron GSG Temizlik Şirketi'nin yönetici ise görevlendirmenin mitingle ilgisinin olmadığını söyledi.  

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi