Dava dilekçesine vermeden önce İzmir Adliyesi C- Blok girişinde basın açıklaması yapan Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son olarak, bir kadın derneğinin açılışında yaptığı konuşmada, "Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır" diyerek çeşitli nedenlerle çocuk sahibi olamayan kadınları rencide ettiğini savunup, "Bu sözler Cumhurbaşkanımızın kadınları aşağılayan ne ilk sözleridir ne de son sözleri olacaktır. İnternette, herhangi bir arama motorunda Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlar için söylediği sözler diye sorarsanız, kadınları aşağılayan sayfalarca sözle karşılaşıyorsunuz. O özlü sözlerden birkaçı ise 'Makyaj yapan kadının kaportası bozuktur', 'Bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilmem' gibidir" dedi.

Son 7 yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1450 arttığını, buna rağmen "Kadına şiddet abartılıyor" diyebildiğini dile getiren Denizaslanı, "İstanbul'da kadın dernekleri ile yaptığı toplantında, kadınların gözlerinin içine baka baka 'Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum' demekten kendini alıkoyamıyor. Kürtaj hakkını savunan kadınları, 'Benim bedenim, benim kararım' diyenleri 'feministir' diyerek feminizmi, yani kadınların haklarını arayışlarını kötüleyerek, toplum gözünde değersizleştiriyor. Bununla da kalmıyor, 'Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum' diyerek cinayet işleme tehdidiyle kadınları doğurmaya zorluyor" diye konuştu.

Emel Denizaslanı, "Münevver Karabulut cinayeti sonrası 'Yalnız bırakılan ya davulcu ya da zurnacıya', 'Kızlarına sahip çıksalarmış' diyerek mağduru ve yakınlarını suçlamaktan zerrece çekinmiyor. Tüm bu ve buna benzer söylemeleri ile kadını yok sayan zihniyetini tüm toplumda yaygınlaştırmaya çalıştığını ve bunu yapmaya devam edeceğini hal ve söylemleri ile gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, manevi tazminat davası açılması kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Basın açıklamasının ardından Emel Denizaslanı, parti üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 1 liralık manevi tazminat davası açmak için nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi ön bürosuna dilekçe verdi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi