Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından yıkılan konutların yeniden inşası için 7 proje alanı belirlenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından girilen ihaleler sonucu konut yapım çalışmaları start almıştı. Deprem konutlarından yapımı tamamlandığı söylenen 596 konut ve 145 dükkanın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26 Kasım 2021’de gerçekleşen törende hak sahiplerine teslim edildiği açıklanmıştı. Ancak törenin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen konutların hak sahiplerine teslim edilmediği iddia edildi. İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi yapılmasına rağmen teslimlerin fiili olarak halen gerçekleşmediğini öne sürdü.

‘FİİLİ OLARAK GERÇEKLEŞMEDİ’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, “Törende simgesel olarak anahtar teslimi yapıldı ancak teslimler fiili olarak gerçekleşmedi. Törenin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen depremzede arkadaşlarımız hala evlerine kavuşamadı. Proje alanındaki arkadaşlarla sürekli iletişim halindeyim, şu ana kadar kimsenin evi teslim edilmedi. Şubat ayından önce de teslimlerin yapılmayacağı söyleniyor. Tamamen göstermelik ve sembolik bir tören yapıldı. İnsanlar her gün ağlıyor, evlerini kavuşmayı bekliyorlar. Evleri yapılana kadar kirada oturmak durumunda kalan çok sayıda depremzede arkadaşımızın kira kontratları sona erdi. Yalvar yakar birkaç ay daha o evlerde oturmak için uğraşıyorlar. Bu konuda bana sürekli dönüşler geliyor” diye konuştu.

‘SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ’ DEMİŞTİ

Öte yandan 26 Kasım’da gerçekleşen deprem konutlarının teslim töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün sözümüzü tutuyor ve ilk konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler AK Parti'yiz. Bizler söz veririz, sözümüzü tutarız” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi