AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nda koronavirüs, iç ve dış politika, spor gibi birçok konu değerlendirildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı büyük sınamalar elbette bizi de olumsuz etkilemektedir. Hamdolsun her alanda verdiğimiz mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz" dedi.

Cumhuriyet'in derlemesine göre, eğitime ilişkin toplantıda alınan kararı açıklayan Erdoğan, "İlköğretim 2-3-4 Ortaöğretim 8-12.sınıf öğrencileri sıkı tedbirler çerçevesinde yüz yüze eğitime başlayacak.Özel eğitim okulları ile köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür" dedi ve diğer sınıflarla ilgili kararların salgını göre netleşeceğini belirtti. 

MUHALAFETİ HEDEF ALDI

"Ülkemiz teröristlerle mücadele eder, bunlar teröristlerin yanında yer alır. Ülkemiz Akdeniz'de haklarını savunma mücadelesine girişir, bunlar rakiplerimizin yanında saf tutar. Ülkemiz ekonomisine tuzaklar kurulur, bunlar felaket tellallığıyla hasımlarımızın değirmenine su taşır. Ülkemiz pek çok bölgede hakkın hukukun, adaletin kavgasını verirken bunları hep zalimlerin yanında görürüz.

Türkiye'nin karşısında kim varsa onunla birlikte olmayı hayatlarının tek gayesi haline getirmiş olan bu kesimin başka bir örneği de yoktur. Hastane açarız, beğenmezler. Fabrika açarız, kulp takarlar. Yol, otoyol, metro açarız, burun kıvırırlar. İhracatta rekorlar kırarız, inkar ederler. Halbuki böyle bir dönemde dünyanın her yerinde meslek kuruluşları, medya, sivil toplum örgütleri gibi yapılar ülkelerinin ve halklarının yanında yer almıştır. Bu anlayışın ülkemizde de bir an önce tesisini umut ediyoruz."

"SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ"

"Karşımızdaki en tatsız manzaranın sorumlusunun biz olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Suimisal emsal olmazdan hareketle biz bunlara bakmıyoruz. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediğidir. Milletimiz bize 18 yıldır olduğu gibi bugün de durmak yok, yola devam diyoruz. Bu anlayışla salgının sağlık boyutu yanında diğer tüm etkileri azaltmaya başlayan pekçok tedbiri, teşviki hayata geçirmeyi sürdürüyoruz."

YÜZ YÜZE EĞİTİM

"Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletiyoruz. İlkokul ikinci üçüncü ve dördüncü sınıflarda yüz yüze eğitime belirlenen kurallar çerçevesinde geçilecek. Ortaokul 8 ve lise 12’inci sınıflarda yine belirlenenle kuralarla çerçevesinde yüz yüze eğitime geçilecek. 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlıyoruz."

KÖY OKULLARI

"Ayrıca özel okullar, il hıfzıssıha kurulların uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitim yapılması öngörülmüştür. Diğer okullanrla ilgili kararları vereceğiz. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodofone'la yürütmeyle hızla mesafe alacağız."

YERLİ AŞI

"Yerli aşıda oldukça ileri düzeye gelindi. Yapılan yatırım, verilen destek ve hazırlanan yol haritaların birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Araştırma kuruluşlarımızın planlamalarının, verdikleri desteklerin önemi, altyapı ve insan kaynağı gücümüzle yine bu süreçte ortaya çıkmıştır. Üretim konusunda altyapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesini buluyor. Bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. Önümüzdeki hafta 1000 dozu aşı insan çalışmaları için üretilmiş olacaktır."

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN

 "Bölgemizdeki en önemli hadiselerden biri de işgalci Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına karşı yeniden başlattığı saldırıların ardından yaşanan gelişmelerdir. Uluslararası toplum, Karabağ Ermeniler karşısında işgal edilirken bu alçaklık karşısında sessizliğe bürünmüştü. Karabağ'da ayrıca katliamlar gerçekleştirilmişti. Ermenilerin çocuk, kadın, erkek demeden yaptıkları katliamları da cezasız bırakıldı. AGİT bünyesinde ABD, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan Minsk grubu sorunu çözmek yerine, çözümsüzlüğe mahkum etti."

Editör: Haber Merkezi