Alaattin Epözdemir, “İzmir, Akdeniz’in en önemli liman ve ticaret kentlerinden biridir. Ticaret, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca İzmir’in kimliğini belirlemiş ve çağın koşullarını yakalamasına vesile olmuştur. Çağlar boyunca da İzmir çok renkli, çok sesli bir kent olma özelliğini ticaret sayesinde korumuştur. İşte bu sebeple bizler, tek renk, tek tip bir Ticaret Odası’na razı gelmemeliyiz. 137 yıllık bir çınar olan İzmir Ticaret Odası’nın, farklı ve yeni fikirlerin tartışıldığı, çok sesli bir kurum olması bizim için elzemdir. Ancak böyle bir Ticaret Odası hem üyelerine hem de İzmir’e katkı sağlayabilir diye düşünüyoruz.3 Ekim seçimlerinin İzmir Ticaret Odası’nın tarihine, kurum kültürüne yakışır şekilde gerçekleşmesi bizim en büyük temennimizdir. Derdi de çabası da İzmir’le olanların bir araya geleceği bu seçimlerin tüm komiteler ve üyelerimiz için başarılı geçmesini diliyorum.”

Alaattin Epözdemir, “3 Ekim’de yapılacak komite seçimlerinin ardından meclisi ve başkanı seçeceğiz. Ne yazık ki 80 komitenin ancak 5-10 komitesinde farklı listeler yarışıyor olacak. Bu durum İzmir Ticaret Odası’nın ve dolayısıyla İzmir’in geleceği için karamsar bir tablo. Ticaret Odası, İzmir’in kültüründe yer alan, kendi kurumsal tarihinden gelen çok renkliliği ve çok sesliliği yansıtan bir gelecek ufku belirlemeli. Yeni seçilecek Başkan, Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, hepimiz bu tabloyu önümüze koyup birlikte düşünmeliyiz. 8 yıldır bu kuruma hizmet eden bir meclis üyesi olarak bu noktanın altını çizmeyi kendime ve şehrime karşı bir sorumluluk olarak görüyorum” dedi.

Alaattin Epözdemir şöyle devam etti: “3 Ekim’de 186 Meclis üyesi ve 452 meslek komitesi üyesi seçilecek. 49 bin 675 üye oy kullanma hakkına sahip. Ekibimizle birlikte, 68. Meslek komitesi olarak 5 temel sektörden oluşan renkli, katılımcı ve demokratik bir listeyle seçime gireceğiz. Arzumuz üyelerimizin en az yarısının seçimlere katılarak, sorumluluklarını yerine getirmesi. Çünkü demokrasi, çok renklilik ve çok sesliliktir. Aynı İzmir gibi.”