İZ GAZETE- TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge ve İzmir Büyükeşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Klübü Başkanı Ersan Odaman Özgür Coşkun ile Gündem Özel Programına katıldı.

Avrupa’nın en büyük spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 2020 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonasının değerlendirildiği porgramda TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, “Ön eleme olmadan başlayacağız. Her iki şampiyonayada 32 erkek, 32 bayan takımı katılıyor. Bu da 256 kişilik bir sporcu kafilesi demek. Kafilede yöneticiler, yardımcılar birçok kişi var. Tabi pandemi sürecine uygun şekilde olacak, her bir kişi testten geçerek geliyor. Yoklamada negatif test sonuçlarını Avrupadan gelen delegelere vermek zorundalar. Toplamda 35 ülkeden katılımcı var. Zor süreçte Avrupa dünyaya birazcık mücadelesini iyi gösteriyor diyebiliriz. Turnuva grup müsabakaları ile başlayacak. Tek eleme bir şampiyona oynanacak. Yarı finaller, çeyrek finaller şeklinde devam edecek. Ödül törenleri ile organizasyonlar son bulcak. Burada sporcular yine aynı şekilde özenle sahalara alınacak. Kullandıkları kalemler bile her maç değiştirilecek” ifadeleri ile alınacak önlemlerin önemini anlattı.

‘ENGELLİLERİ EVLERİNDEN ÇIKARMAK İSTİYORUZ’

“Büyük bir aileyiz. Spor dairesi ile beraber İzmir Büyükşehirdeki tüm spor aktivetlerini planlıyoruz” diyen Ersan Odaman, yapılan işleri de anlattı. Odman, “Gelir gelmez Balkan şampiyonası düzenledik. İnciraltı’nda dezavantajlı çocuklarımız için 3 ay boyunca optimist yelken eğitimi verdik. Bu kardeşlerimizden önümüzdeki dönemde eğitimci olarak yararlanmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında dans, ekstrem olsun birçok konuda çalışmalarımız var. Süper Ligde oynayan hentbol takımımız var. Bu sene iyi bir derece umuyoruz hem erkek hem kadın takımımızdan. Erkeklerde de hedefimiz final oynamak. Engelli branşında da çok büyük yatırımlarımız var. İzmirdeki tüm engellilere ulaşmaya evlerden çıkarmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik alanında çalışmalarımız var. Hedefler büyük, en büyük hedefimiz İzmir’i spor kenti yapmak. Spor turizmine bu kenti adapte etmek. Maraton izmir adı altında aktivitelerimizi topladık. Sanal koşu klübü kurduk. Bunu çok daha iyi yerlere getirmek istiyoruz. Ana amacımız insanları hareketlendirmek” dedi.

‘SPORCU BAŞKAN BÜYÜK ŞANS’

Tunç Soyer gibi sporcu bir başkanla çalışmanın bazı şeyleri kolaylaştırdığını söyleyen Hakan Orhunbilgi ise, “Biz ‘Bir tane fazla İzmirliye nasıl spor yaptırırız’ı ıskalamak istemiyoruz. Bugüne kadar 3 bin çocuğumuzu spor için teste tabi tuttuk. İzmirdeki spor klüblerine havuz oluşturup burada değerlendireceğiz. Biz İzmir olarak yarışmacı değil yetiştirici tarafındayız işin. İki mobil istasyonla mahallelere gidip o bölgedeki çocukları da ölçme hedefimiz var. Biz bu şekilde 3 bin çocuğa ulaştık ama mobil hale geldikten sonra çok fazla sayıya ulaşacağız. İnsanı heyecanlandıran spora teşvik eden bir sürü proje var” ifadelerini kullandı.

Ersan Odaman da, Oli Projesi'nin olimpiyat külütürünü kişilere vermek adına çok önemli olduğunu belirterek, “Önce spor kültürü oluşturmamız gerekiyor. Yeni bir döneme girdik, yeni nesile yapacağımız çok şey var” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİZ KADINLAR’

Hakan Orhunbilge ise sözlerini şöyle sonlandırdı, “İzmir açık alanda spor yapmaya çok müsait bir yer. Dezavantajlı dediğimiz bölgelerde çalışmalar başladı spor açısından ama pandemi süreciyle yarım kaldı. Şu anda belirli yerlerde yapabiliyoruz. Özellikle ev hanımlarını spora kazandırmak istiyoruz, çünkü biz kadınların spor yapmadığı yerde çocuklarn bilinçlemesinin zor olduğunu düşünüyoruz. Öncelğimiz kadınlara spor yaptırmak ki çocukalarda annelerini görsünler” diye konuştu.

Kadın voleybol takımının çekilmesi ile ilgili ise Orhunbilge, “Voleybolda şu an kenara çekildik tamamen çekilmedik. Biz sitiyoruz ki camia takımları İzmir’in adını duyursun. Sadece spor klübü değiliz İzmir gençliğine hizmet eden bir müesseseyiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi