Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde dondurucu soğukların görüldüğü günlerde, hafta sonu kemanı ile çaldığı şarkılarla sokakları ve kendisini dinleyenlerin yüreklerini ısıtan, Sabri Kolçak İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Yağmur Kemahlı, takdirname ile birlikte aldığı karnesinin yanı sıra müzik yeteneği ile ilgi odağı oluyor. Okullar yarı yıl tatiline girer girmez, annesi Sevda Kemahlı ve kemanı ile soluğu sokakta alan Yağmur Kemahlı, çalarak müzik pratiğini artırdığını, hem de kitap ve özel kurs alabilmek için harçlığını çıkardığını belirterek, "Keman çalmak beni son derece mutlu ediyor" dedi.

Anne 32 yaşındaki Sevda Kemahlı, rahatsızlığı nedeniyle işyerini kapattığını ve sağlığının çalışmasına uygun olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kızım son derece yetenekli. Ona özel keman dersleri aldırdım. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Yağmur'u dinleyip ona bu kemanı hediye etti. Yağmur, kitap okumayı ve kitapları da kendi emeğiyle satın almayı çok seviyor. Bu hafta kemanlı ile birlikte Alsancak'ta çalıyor ve büyük ilgi görüyor. En büyük arzusu; lösemeli çocuklar için bir konser verebilmek. Yağmur son derece yetenekli bir çocuk, desteklenmesi lazım."

Mustafa OĞUZ/ İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi