Gizem TABAN/İZ GAZETE- Geçinemeyenlerin her gün arttığı Türkiye’de yaşamın her alanına gelen zamlar durdurak bilmezken hükümetin açıkladığı emekli zammı ise ilaç olmadı. Açlık ve sefalete mahkum edilen emekliler isyan etti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği mensubu olan emekliler; Yunus Taş ve Şengül Yanar, yaşadıklarını İz Gazete’ye anlattı.

‘BÜTÜN EMEKLİLER İŞ ARIYOR’

İktidarın emekliler için açıkladığı zammı ‘sadaka’ olarak nitelendiren Emekli Yunus Taş, geçim sıkıntısının tavan yaptığını söyledi. Taş, “Hepimizin bildiği gibi enflasyondan en fazla zarar gören emeklilerdir. Ülkemizde gerçek gıda enflasyonu yüzde 100’ün üzerinde, bu ortadayken bize yüzde 25.5 verilen zam sadakadır. Geçinemiyoruz. Bütün emekliler iş arıyoruz. Ben ikinci bir işte çalışıyorum, çalışmasam açım. Bizim alışveriş yaptığımız yerler pazarlardır, oralarda fiyatların düşmesini takip ediyoruz ancak o zaman bir şey alabiliyoruz. Zaten en fazla yarım kilo ürün alabiliyoruz. Artık bir kilo ürün alan parmakla gösteriliyor. Yumurtayı koliyle alamıyoruz, yarısını alabiliyoruz. Evimizde paltomuzla oturuyoruz. Çünkü zamlar aldı başını gitti, artık elektriğe dokunmak mümkün değil. Daha zor günler bizi bekliyor. Milli gelirden emeklilere hiç pay verilmiyor, emekliler fakruzaruret içerisinde yaşıyor. Bu hükümet, sadaka toplumu yaratmak istiyor. Biz, sadaka toplumu yaratanlara karşıyız, biz bu ülkeye 40 yıl emek verdik, gençliğimizi verdik. İnsanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

‘ELİMİZİ BİLE UZATAMIYORUZ’

İnsanca yaşama haklarının ellerinden alındığını belirten Emekli Şengül Yanar ise “ Emekliler zaten kısıtlı yaşam sürüyordu, bu da elinden alındı. Yaşamak diye bir ümidimiz kalmadı. Çocuklarımızın geleceğini düşünecek halimiz kalmadı. Üniversitede okuyan çocuğum var, ona hiçbir şey yapamıyorum. Onun eğitimi, yaşamı da engelleniyor. Açlıkla, sefaletle sürünmeye mahkum edildik. Halkımız o kadar yoksullaştı ki pazara gittiğimizde yerdekileri toplamak için emekliye sıra gelmiyor. Buzdolaplarımız boş. Alım gücümüz hiç yok. İhtiyacımız olan temel gıdalara elimizi bile uzatamıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi