İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında kurumlar adına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın konuştu. Yalçın, ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çöken OHAL’in, baskıların ve savaşın ortasından geçerken bir kez daha umutla baharı karşılamaya hazırlanıldığını belirterek, “AKP iktidarı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek yaşama geçirilen, yaklaşık 20 aydır emeğin yoğun sömürüsüne, ihraçlara, doğa katliamlarına, inkâr, imha ve asimilasyon politikalarına, ekonomik, kültürel ve siyasi kırımlara yol açan OHAL uygulamaları, faşizmi kurumsallaştırmanın en önemli aracı haline gelmiştir” dedi. Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyasal iktidarın bu çok yönlü baskıcı ve saldırgan politikaları sadece ülke içiyle sınırlı kalmamış, son dönemlerde sınırları da aşarak ülkeyi tehlikeli bir mecraya sokmuştur. Son olarak geçtiğimiz Ocak ayında Afrin’e yönelik başlatılan askeri operasyon ile bu mecra sonu bilinmez karanlık bir hal almıştır.

Militarizmin ve savaş çığırtkanlığının zirve yaptığı, buna karşın en temel insan haklarından biri olan barış talep etme hakkının ağza alınmasının dâhi suç sayıldığı şu günlerde toplumun her bakımdan varoluşunu tehdit eden baskı ve zorbalık rejimine karşı durabilmenin tek yolu ise OHAL’e son vermek, emek, demokrasi ve barış mücadelesini kararlı bir şekilde yükseltmektir.

8 Mart’ta alanları dolduran kadınlar, geçtiğimiz günlerde işlerine ve geleceklerine sahip çıkmak için direnen taşeron işçiler bu mücadeleye umut ve heyecan verici bir ivme kazandırdılar. 1 Mayıs’a doğru giderken binlerce yıldır Ortadoğu halkları için yeniden canlanışın, umudun ve direnişin simgesi olan Newroz da bu mücadelenin daha da yükseltileceği önemli bir imkân olarak önümüzde duruyor.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Newroz’un Türkiye halklarının eşitlik, kardeşlik, barış ve demokrasi taleplerinin yükseltildiği bir bayram ve direniş günü olmasını diliyor ve bu amaçla barıştan, eşitlikten, kardeşlikten, emekten yana olan tüm İzmirlileri 21 Mart 2018 Çarşamba günü saat 12.00’de Gündoğdu Meydanı’nda kendi renkleriyle, kendi sesleriyle buluşmaya davet ediyoruz.

Eşitlik, özgürlük ve demokrasi için direnenlerin bayramı olan Newroz şimdiden kutlu olsun.

Newroz Pîroz Be.

Faşizme Karşı Omuz Omuza.”

Newroz kutlamaları, 21 Mart Çarşamba günü Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek ve saat 12.00’de başlayacak.

Editör: Haber Merkezi