İz Gazete - İstanbul Beşiktaş'taiki ayrı noktada çevik kuvvet polisine yönelik bombalı saldırıda saldırının üzerine sosyal medyada "Neden hic Izmir'de patlama olmuyor ??" yorumuyla İzmir düşmanlığı yaparak büyük tepki toplayan Açıköğretim'de İlahiyat Fakültesi okuyan Elif Şirin, "Gavur gavura rahat yaşıyorlar" ifadesiyle büyük tepki çekti.

İLGİLİ HABER: Elif Şirin kimin akrabası?

Yorumuna sahip çıkarak İzmir düşmanlığını sürdüren Ordu doğumlu İstanbul'da yaşayan Elif Şirin, sözlerinin arkasında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşığı olduğunu belirten Elif Şirin, İzmirlilerce sert eleştirilere uğradı.

İletinin altına yorum yazan İzmirli vatandaşlar, savcıları göreve çağırarak Elif Şirin'in 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'ten cezalandırılmasını istedi.

Elif Şirin'in daha önceki paylaşımları ve iletileri ise insanın tahammül sınırlarını zorluyor. Kendisinin "Aşırı reisçi" olduğunu belirten Elif Şirin, yorumlarında sık sık Atatürk karalamaları yapıyor.

İLGİLİ HABER: İzmir düşmanlığı: 'Neden gavur İzmir'de bomba patlamıyor!'

İzmirlilerin binlerce yorumla tepkisini toplayan Elif Şirin'e tepki olarak yazılan yapılan yorumların genelinde ise 'provakatörlük yaptığı' ve 'cezalandırılması gerektiği' şeklinde görüş birliği var.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Elif Şirin'in paylaşımlar sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Hem patlamada yaşamını yitirenler için üzüntülerini paylaşan İzmirliler, hem de Elif Şirin'in hedef gösteren paylaşımına tepki yağdırdı. Gazetemizin sosyal medya hesaplarında habere yorum yaparak tepkisini gösteren İzmirliler paylaşımların suç olduğunu vurguladı. İşte o tepkilerden bazıları:

-Savcılık bunun gibi provakörler için bir şey yapmaması enterasan. Bu resmen suç

-Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

MADDE 216 – (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

-BUNCA ÖLÜM SENİ MUTLU ETMEDİ SANIRIM... MUTLU OLMAN İÇİN KAÇ İZMİRLİ ÖLSÜN SÖYLE ÇEKİNME.

-Izmirli insanininda insanlik var merhamet saygi var insan sevgisi insan ayrimi irk ayrimi yok da ondan taş kalpli

-Bu resmen azmettirmedır gaza getirmedir ızmır de patlama olursa azmettırıcısı bu bayan dır... TÜRKİYEDE HERKES KARDEŞ BOMBA İSTANBULDA DEĞİL TÜRKİYEDE PATLADI HEPİMİZİN İÇİ YANDI ALLAH SABIRLAR VERSİN SEVENLERİNE ...

-Eşim İzmirli ve İzmir'i çok Seviyorum nedeni....hoşgörü barış sevgi dolu yaşlısı genci...İzmir demektir Türkiye

-İzmir'de herkes insan.Ve bu insanlar diğer insanlarla kendini bir görüyor.Senin gibi kendini düşünmüyor.İzmir hoşgörünün şehridir.

-melih gökçek bizi ALLAH koruyor dedi demekki izmiri ve gavur izmirliyi de ALLAH seviyor ve koruyor

-çünki allah herkesin kaibine göre veriyo..izmire gavur dersiniz oysa en gerçek müslümanlar ordadır dinlerini ibadetlerini kendileri ve allah için yaparlar..rabbim işini biliyor

-Kafanı örtünce böyle konuşma hakkın mı oluyor insanlıktan nasibini almamışsın İzmirde patlasa kına mı yakacaksın

İLGİLİ HABER: Elif Şirin geri döndü: “Benim de İzmirli yakınlarım var”

 

Editör: Haber Merkezi