İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırının ardından facebook hesabından ‘Neden hiç İzmir’de bomba patlamıyor’ yazan, sonrasında gelen tepkiler üzerine birbiriyle çelişkili açıklamalar yapan, en son İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı terör saldırısının ardından yeniden gündeme gelen Elif Şirin, dün 'ilk ve tek açıklamam' iddiasıyla "İzmir'li bir çok yakınım, aile dostum, arkadaşım var. Hedef göstermem söz konusu değil" dedi.

İLGİLİ HABER: Elif Şirin geri döndü: “Benim de İzmirli yakınlarım var”

Hakkında bulunulan suç duyuruları ve İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı saldırıdan sonra kendisiyle ilgili işlem yapılmasını önlemek amacıyla yazıldığı çok belli olan açıklamayı Elif Şirin "Biz Milletiz Türkiye'yi Teröre Yedirmeyiz" sloganıyla bitirmişti.

Şirin'in İzmir'de akrabaları olup olmadığı bir yana; sosyal medya paylaşımları nedeniyle, özellikle 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten' onlarca kişi ceza alırken, '‘Neden hiç İzmir’de bomba patlamıyor’ paylaşımına dair hiç bir işlem yapılmamasının arkasındaki akrabalık ilişkisi netleşeceğe benziyor.

İLGİLİ HABER: Elif Şirin'in dokunulmazlığı mı var?

RedAktif'in haberine göre; Elif Şirin, İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın akrabası... İrfan Fidan, 15 Temmuz Darbe Girişimi dosyasına bakarken İstanbul’a başsavcı olarak atanmış, İrfan Fidan’ın kardeşi ise ‘FETÖ’den açığa alınmıştı. RedAktif'in haberinde, Elif Şirin'in, Fidan'ın kuzeni olduğu belirtildi.

İzmir Barosu'nun 'halkı kin ve nefrete teşvik etmek', İzmir halkına ‘gâvur’ diyerek hakaret etmek, İzmirlilerin yaşam hakkını ortadan kaldıracak şekilde suça teşvik ve hedef göstermekten' hakkında suç duyurusunda bulunduğu Elif Şirin hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı hala belli değil. 

İLGİLİ YAZI: 'İzmir’de neden bomba patlamıyor?' diyen aklıevvel mutlu mu?

Editör: Haber Merkezi