İZ GAZETE - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Instagram söyleşilerinin konuğu oldu. İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtlayan Ekrem Oran, Çeşme Belediyesi’nin koronavirüs salgını ile mücadele noktasında yaptığı çalışmalara dair pek çok bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.

Koronoavirüs salgını sebebiyle Çeşme’de herhangi bir problem bulunmadığını ve Çeşme’de bulunan tüm kamu kurumlarının organize bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Oran, salgının başladığı günden bu yana Çeşme Belediyesi’nin başarılı bir çalışma içerisinde bulunduğunu ifade etti. İlk günden itibaren dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ekrem Oran, “Tüm kamu kurumlarımızda, kamusal alanlarda, bankamatiklerde dâhil olmak üzere her yerde dezenfektasyonun başladığı ilk günden itibaren tedbir aldık. Hatta pazarcılarımız da maske takması konusunda sert tedbirler aldık” diye konuştu.

Çeşme Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşların yararlanabileceği 24 saat çalışan bir hat kurduklarını söyleyen Oran, bu hat ile Çeşme’de yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların tüm taleplerine destek olduklarını aktardı. 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet eden hattın dışında bir de psikolojik destek hattı kurduklarını belirten Ekrem Oran, destek hattında sosyal hizmet görevlisi 2 kişi, bir psikolog ve iki sosyoloğun çalıştığı bilgisini paylaştı.

BİN KİŞİYE AYNİ YARDIM!

Koronavirüs salgınının toplumsal etkilerine karşı yürüttükleri mücadeleyi de anlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran şunları söyledi:

“Biz esnafımızın da devamlı arkasındayız. Şu anda günü birlik yevmiye ile çalışan kardeşlerimizin, dükkânı kapalı olan esnaflarımızın ve maddi durumu sıkıntılı olan vatandaşlarımızı da ayni gıda yardımı tedarik ediyoruz. Bu ayni gıda yardımını da vatandaşlarımız da destekliyorlar. Onlarda omuz atıyorlar. Biz bu şekilde yaklaşık bin kişiye ayni gıda yardımı vermiş durumdayız. Vatandaş ihtiyaç yardım hattını açtık. Mesai saatlerinde 0533 482 63 22 No'lu hatta gıda yardımı ve veya herhangi bir yardıma ihtiyacı olan vatandaşımız arıyor. Bizim arkadaşlarımız konfirme ettikten sonra aileyi gerekli yardımı yapıyor. Bunun dışında da Whatsapp ihbar hattımız devamlı çalışıyor. Yanlış anlaşılma olmasın aynı gıda yardımını günlük yapmıyoruz. Bugüne kadar bin kişiye yaptık"

Oran ayrıca Çeşme'ye giriş çıkışları belediyenin yetkisinde olmadığını hatırlattı. Oran, "Giriş çıkışlarda emniyet birimlerimiz ateş ölçüyor. Belediye olarak da belediye binalarımızda vatandaşımızın ve personelimizin ateşini ölçmeye devam ediyoruz” dedi.

‘ÇEŞME’DE MASKE SIKINTISI YOK!’

Yaşanan olağanüstü süreçte sokak hayvanlarıyla hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Çeşme Belediyesi’nin çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Oran, “Biz beslemeyi bir anda iki katına çıkardık. Tabii ki gönüllülerimiz var ve çok önemliler. Onlara da minnettarız. Onlarla beraber biz bütün sorunları aşacak yaza eski Çeşme eski Alaçatı olarak muhakkak döneceğiz” diye konuştu.

Toplu alanlarda maske takmamanın yasaklanması üzerine Çeşme Belediyesi’nin hazırlıklı olduğunu kaydeden Oran, Çeşme’deki eczanelerde maske konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları tarafından gerçekleştirilen video toplantıları da değerlendiren Oran, aynı biçimde Çeşme’deki muhtarlarla da toplantı organize ettiğini belirtti. Koronavirüs salgınına karşı topyekun bir mücadelenin içerisinde olduklarını ve bunda parti gözetmenin yanlış olduğunun altını çizen Oran, “Bizim yardımlarımız, desteklerimiz, mücadelemiz bütün Çeşmeliler için benim bütün hemşerilerim için Çeşme’ de bulunan herkes için ve muhtarlarımdan da özellikle bunu rica ettim. Size oy atan atmayan, sizin siyasi görüşünüzden olan olmayan hemşeriniz veya değil, ihtiyacı olan herkesin listelerini istiyorum. Bununla ilgili de dönüşler gayet güzel geldi. Zabıtalarımız denetliyor ve onaylıyor. Ama Çeşme Belediyesi, Çeşme’nin ve Çeşmelinin emrinde mücadeleye tüm hızıyla devam ediyor. Biz her şey için hazırız”şeklinde konuştu.

‘SİYASET ZAMANI DEĞİL’

Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kampanyalarının engellenmesini de yorumlayan Ekrem Oran “Şu anda siyaset zamanı değil. Ben bunun biraz siyasi olduğunu düşünüyorum. Çeşme Belediyesi olarak ayni yardım kabul ediyoruz ve ayni yardım isteyenlere de bizzat belediyemize gelerek bu konuyla ilgili bizimle görüşebileceklerini söylüyorum. Ben, benim yardımcılarım, benim özel kalem müdürüm ve özel kalemim biz normal mesaimizde belediyemizdeyiz” ifadelerini kullandı.

İktidar ve muhalefetin el ele vermesi gerektiğini söyleyen Oran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyaseti biz başka günler için saklarız. Sandık, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Sandık kurulur ve herkes oradan karnesini alır. Ama şu anda hep beraber mücadele etmek zorundayız. Çünkü bu Türk milletinin dünyanın insanlığın verdiği bir sınav ve insanlığa bir mesaj var aslında. Dayanışma! Biz dayanışarak, biz hep beraber mücadele ederek bu işi çözmek durumundayız.Vatandaşımız ‘Elektrik ve su faturaları ertelenecek mi?’ diye soruyor. Su ve elektrik kesintisi yapılmayacak. Dolayısıyla ertelenmiş olacak. Elektrik yerel yönetimlerle alakalı değil ama benim tahminim okuma bile olmayacak”

‘TESTİ POZİTİF OLAN ÇALIŞAN İYİLEŞTİ’

Çeşme Limanı’nda çalışan ve Kovid-19 testi pozitif çıkan gümrük memurunun tedavi sürecinin sonlandığını belirten Oran, “Ben sevinçle söylüyorum bir gümrük memuru hanımefendi iyileşti ve evine döndü” dedi.

‘RO-RO GEMİLERİ EKREM ORAN’IN YETKİSİNDE DEĞİL’

Karantinaya alınan Yunan bandıralı Venizelos gemisinin Çeşme’den yolcu alıp gittiğini yolcu indirmediğini söyleyen Oran, söz konusu gemiyi hem Çeşme hem İzmir Limanı’nın kabul etmediğini hatırlattı. “Çeşme’de ölüm vakası yok ama Çeşme’de çok sıkı tedbirler var ve buna uyan benim Çeşmeli hemşerilerim var” diyen Oran, “Yunan adalarına giden gemilerimiz çoktan durduruldu. Yunanistan’a hem Türk gemimiz hem de Yunan gemileri gitmiyor. Ticari olarak çalışan Ro-Ro çalışıyor. Ticaret Bakanlığı da bununla ilgili açıklama yaptı. Ama tekrar edelim, Çeşme’ye giriş çıkışların durdurulması, Ro-Ro limanının durdurulması Ekrem Oran’ın yetkisinde değil” ifadelerini kullandı.

‘YAZIN EĞLENCEYE DEVAM EDECEĞİZ!’

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 30 Büyükşehir’e giriş çıkışların yasaklanmasının öncesinde yaz turizminin öne çıkan ilçe belediyeleri ile yapılan çağrıya da değinen Ekrem Oran, “Çeşme’ye gelmeyin demiyorum Çeşme’ye yazın gelin diyorum. Tehlike geçtikten sonra tedbirli davranacağız. Yaza sağlıklı gireceğiz. Çocuklarımızla, büyüklerimizle yazın Çeşme’de yaşam, mutluluk ve eğlenceye devam edeceğiz” dedi.

‘ÇEŞME’DE VAKA SAYISI AZ’

Çeşme’nin sağlık alt yapısının yoğun nüfusu kaldıracak durumda olmadığının altını çizen Oran, “Ben insanlara hem kendi sağlıkları için hem de burada yaşayanlar için ‘Çeşme’ye gelmeyin’ diyorum” dedi. Çünkü gelenlerin de Çeşme’ye ayrıca virüs getirebileceğini söylüyorum. Diyoruz ki Çeşme’de şu anda hava soğuk, yağmur var, gelmeyin. Yazın gelin. Biz yazın gene hep beraber eğleniriz, hep beraber tatil yaparız, gezeriz, denize gireriz, sörf yaparız. Buraya gelmiş olanlar için de herkesin evinde durmasını rica ediyorum kimse dışarı çıkmasın. Biz özellikle 65 yaş üstü için hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu arada sağlık çalışanlarımız içinde gerekli tedbirleri Kaymakamımız ile aldık. Çeşme’deki vaka sayısı çok az” şeklinde konuştu.

Sebze meyve pazarlarının açık olacağını ancak gerekli tedbirleri almayan satıcıların satış yapmasına izin verilmeyeceğini ifade eden Oran, gerekli tedbirleri almayan vatandaşları da pazara giremeyeceğini aktardı.

Editör: Haber Merkezi