İZ GAZETE - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran katıldığı bir televziyon programında Çeşme Limanı’nın karantina altına alınması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Oran, “Çeşme’de bir kişiye pozitif teşhisi kondu. Bununla ilgili de zaten teşhis konulan hastayı hemen İzmir’deki hastaneye orada da gerekli yerlere sevki yapıldı. Ancak şu anda Çeşme’de her şey yolunda. Vatandaşımız genel olarak evlerinde dinleniyorlar. Ülkemizden tehlike geçene kadar tedbirli bir şekilde davranıyorlar. Buradan hem hemşerilerime hem esnafıma teşekkür ediyorum. Çünkü Çeşme gerçekten tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde davranıyor” diye konuştu.

‘ÇEŞME’DE BİR VAKA VAR’

Çeşme’de bulunan hiçbir otelde karantina bulunmadığını ifade eden Oran, “Mevcut durumda sadece teşhis edilen hastamızın yakın çevresi tedbir amaçlı evde gözetim altına alındılar.Bununla ilgili tahliller yapılıyor. Çeşme’de sadece bir tane vaka var. Çevresiyle ilgili de gerekli bütün tedbirler alındı. Başka da teşhis şu anda yok. Umarım bir kişi ile kalacak” diye konuştu.

Çeşme limanında seferlerin karşılıklı olarak kapatıldığı bilgiisni kamuoyu ile paylaşan Ekrem Oran, Çeşme’de her şeyin kontrol altında tutulduğunu ancak yine de tehlike geçene kadar tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Oran, “Biz Çeşme’de kamu görevlileri olarak görevimizin başındayız. Çeşme halkından da sağlıklı kalmaları için evlerinde kalmalarını rica ediyorum” dedi.

‘RİCA EDİYORUZ’

Çeşme’ye gelen tatilcilere yaptığı çağrı hakkında sorulan bir soruyu da yanıtlayan Oran, “Biz yazı çok daha güzel ve sağlıklı bir şekilde geçirmek için Çeşme’yi sevenleri yaza kadar beklemelerini rica ediyoruz. Evde kalsınlar. Büyük şehirlerde sağlık olanakları, hastane adetleri çok daha fazla. Çeşme hastanemiz 44 bin 800. Yoğun bakımımız da yok bizim burada. Büyük şehirlerde olan yazlıkçılarımızın evlerinde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Hatta rica ediyoruz” dedi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeşmemiz Türkiye’nin değil dünyanın turizmde önemli parlayan bir yıldızı. Fakat şu anda özel bir durum var ülkemizde. Dolayısıyla bu durumla ilgili biran evvel kâbustan uyanmayı bekliyoruz. Çeşme turizmi, Çeşme turizmcisi her şekliyle hazır. Mayıs’ın ortalarında tahminim sezonumuzu her şeyi atlatmış olarak açacağız ve yaralarımızı da biz hep beraber saracağız. Çeşme Belediyesi, Çeşme turizmcisinin, esnafın, tüccarın her zaman yanında. Çeşme bu baharda kaybettiği kanı, yazın çok daha fazlasıyla kazanacak. Hep beraber Çeşme’de yine huzurlu, mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz”

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ŞART!

Çeşme’nin yaz aylarında nüfusunda artış yaşandığını ifade eden Ekrem Oran, Çeşme’de bir yoğun bakım ünitesinin şart olduğunu belirtti.

Oran, “Şu anda merkez hükümetimizle, onun temsilcileriyle gayet düzenli bir şekilde beraber iş birliği içinde çalışıyoruz. Çünkü ülkemiz tek, Çeşme tek. Biz bunu seçimlerde de söyledik. Sen ben yok biz varız. Sizden bizden yok. Burada hep beraber el ele, kol kola bu kâbustan hep beraber sağlıklı bir şekilde uyanacağız. Çeşmelileri yazın sıcak havada, virüsten kurtulmuş bir şekilde ağırlamak üzere çeşme sevenlere buradan selam gönderiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi