Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Kurban Bayramı’nın 3. gününde, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar ve belediye meclis üyeleri ile Çeşme’nin köylerini dolaştı. 

Sabahın erken saatlerinde bayram ziyaretlerine başlayan Oran, Çiflikköy, Dalyan, Ovacık, Ildırı, Germiyanköy, Ilıca ve Çeşme Çarşı’yı gezdi. Sokakta gördüğü tüm vatandaşlarla bayramlaşan Oran, “Sabahın ilk ışıkları ile gevreğini satan, ekmeğini kapıp deniz kenarında kahvaltısını yapan, oltasına yem takan, kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze meyveyi satarak geçimini sağlayan, balık mezatında sıra bekleyen, gece gündüz demeden alın teri ile çalışan vatandaşlarımızın ve Çeşmeli hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Her şey çok güzel oldu” dedi.

OVACIK TARIM VE SAKIZ KOYUNU FESTİVALİ

24-25 Ağustos tarihlerinde Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nin gerçekleştirileceği Ovacık’ta festival öncesi bir araya geldiği vatandaşlarla da bayramlaşan Oran, “Karakteristik bir tür olan Sakız Koyununu yaşatmanın yanı sıra endemik türler olan kavun, sakız ağacı, beyaz soğan, kekik ve lavantayı koruyup, geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz bu özel şenliğimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

ÇEŞME'NİN BÜYÜKLERİNİ UNUTMADI

Bayram ziyaretleri kapsamında Germiyanköy eski muhtarı Doğanay Kaya’ya da geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Oran, büyüklerini unutmadı. Ildırı’da el emeği göz nuru ürünlerini tezgahta satan kadınlarla da bayramlaşan Başkan Oran, köyl kahvesinde oturup çay içerek, Ildırı’yı geliştirme projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ziyaretlerinin son durağı Ilıca’da geleneksel bayram fotoğrafı çektiren Oran, “Biz kocaman bir aileyiz. Birlikte nice bayramları kutlamayı diliyorum. Benim güzel Çeşme ailem, iyi ki varsınız…” dedi.