Türkiye'nin organik buluşması 10. Ekoloji İzmir Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından 15 - 18 Mayıs tarihleri arasında fuarizmir'de düzenleniyor. Organik giyimden gıda, kozmetik ve temizlik ürünlerine kadar yenilikçi geniş bir ürün yelpazesinin sergileneceği, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının katılacağı, çeşitli etkinliklerin yer alacağı 10. Ekoloji İzmir Fuarı, dört gün boyunca hem sektör profesyonellerini hem de son tüketiciyi ağırlayacak. Fuar kapsamında uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, Ekoloji Ormanı'na fidan dikilmesi, Türkiye'nin organik sektöründeki yeriyle ilgili toplantılar yapılacak. Fuara girişler, hem sektör profesyonelleri hem de son tüketici için ücretsiz olacak. Ziyaret saatleri ise 10.00 ile 19.00 arası olarak belirlendi.

Ekoloji İzmir Fuarı, bu yıl fuarizmir'in A Holü'nde düzenlenecek. Türkiye'den Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak; yurt dışından ise İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 97 katılımcı Ekoloji İzmir Fuarı'nda yer alacak. Fuara organik tarım ve gıda ürünlerinin yanı sıra, organik kozmetik, tekstil, gübre, tohum, makine, danışmanlık ve kontrol sertifikasyon kuruluşları, laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşları da katılacak.

Dünyada son 15 yılda yüzde 500 büyüyen organik ürün pazarının temsilcileri, 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında oluşturulan 'Alım Heyeti Programı'nda bir araya gelecek. Fuarda; 'Organik Kozmetik ve Temizleyiciler', 'Organik Ticaret ve Pazarlama Platformu' ve '6. Organik Tarım Sempozyumu' etkinlikleri kapsamında yerli ve yabancı uzmanlar, 15 - 17 Mayıs tarihleri arasında sektör temsilcileri ile bir araya gelecek. Etkinlikler, organik sektöründe Türkiye ve dünyada yürütülen çalışmalara ışık tutacak.

Sempozyuma; Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Avrupa Birliği temsilcileri ile Danimarka, Ukrayna, Tunus, Lübnan, Makedonya, Tacikistan, Lübnan'dan sektör, kurum ve kuruluşların öncü isimleri katılacak. Uzmanlar, organik üretim ve pazarındaki gelişmeleri değerlendirerek Türkiye'deki organik tarımı mercek altına alacak.

DHA

Editör: Haber Merkezi