İZ GAZETE- Eğitim Sen, 15 Temmuz 2016 sonra ihraç edilen KESK üyeleri için yaptığı oturma eyleminde 157. haftaya geldi. 

Karşıyaka İskelesi önünde gerçekleştirilen eylemde, basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu. Yapılan açıklamada, "Bu toplumdan gerçek anlamda af dilemek ve normalleşmek istiyorsanız öncelikle bu KHK hukuksuzluğunu ortadan kaldırın. Kendinizi daha fazla zor durumda da bırakmayın. Biz emek ve demokrasi bileşenlerinden olarak sizlere rehberlik ediyoruz. Sesimizi kulak verin, önce kendiniz için bunu yapın " denildi.

'BİZLERİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞAN KAYBEDECEK ELBET'

Veysel Beyazadam, "Eğitim Sen olarak 26. kuruluş yıl dönümü coşkusunu yaşadığımız bu günlerde, mücadele tarihimizin temel değerlerinden olan emek, demokrasi ve barışın önemini bir kez daha anladık. Eğitim Sen özelinde ifade ettiğimiz bu mücadele, kamu emekçilerinin dünden bu yana getirdikleri ortak değerlerimizin toplumun tamamı için ne denli önemli olduğunu göstermiştir. Dört buçuk yıldır işlerinden ihraç edilen arkadaşlarımıza yaşatılan hukuksuzluk mücadele tarihimizdeki temel değerlerimize ne kadar çok sahip çıkmamız gerektiğini de göstermiştir. Her biri insanlığın rehberi olabilecek bu ilkeler geride bıraktığımız yoldaşlarımızın direngenlikleriyle ve mücadeleleriyle bugünlere taşındı. Adları ve hatıraları belleğimizde olan yoldaşlarımız başka bedenlerde ama aynı ruhla aramızda! Ne Fakir BAYKURT'u yok edebildi faşist düzen ne de Mehmet Nasır SÖNMEZ'i; ne karanlıkla mücadele eden Uğur MUMCU'yu unutturabildi gerici düzen ne de çocuklarımıza isim olan yoldaşlarımızı; ne Cumartesi Annelerini susturabildi darbeci zihniyet ne de Gökhan GÜNEŞ nerede diyen milyonların sesini! Kaybettirdiğinizi düşündüğünüz tüm bu değerlerimiz şimdi bu alanlarda, meydanlarda, fabrikalarda, gecekondularda ... biz milyonlarız. Kaybolmayız bedenimizden ayrılsak da, vazgeçmeyiz bedenimizden ayrılsak da, bizleri kaybettirmeye çalışanlar kaybedecek elbet. Şunu da bilin ki iki elimizle yakanızdayız, haykırıyoruz ve hesap soruyoruz: Gülistan DOKU nerede? 157 hafta, dile kolay...Dile kolay olan bizlere zordur doğru ama unutmayın ki bir o kadar da onurdur" dedi.

'TOPLUMU RAHATLAMAK İÇİN ATACAĞINIZ İLK ADIM...'

"Bir gece yarısı KHK'ler ile işlerinden ihraç ettiğiniz kamu emekçilerinin alın terlerini gasp ettiniz" ifadelerini kullanan Beyazadam, "Adına idari tasarruf deyip hukuksuzluğunuza perde yapmaya çalıştınız. Zalimin zulmü korktukça artarmış misali, kamu emekçisi olan yurttaşından korkar hale geldiniz. Korktukça saldırganlaştınız, saldırganlaştıkça korktunuz. Gelin kendi korkularınızı da sona erdirin. Yanlışınızdan dönün. Adına OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu adını verdiğiniz oyalama komisyonunu lağvederek arkadaşlarımızı işlerine iade edin. Bu toplumdan gerçek anlamda af dilemek ve normalleşmek istiyorsanız öncelikle bu KHK hukuksuzluğunu ortadan kaldırın. Kendinizi daha fazla zor durumda da bırakmayın. Biz emek ve demokrasi bileşenlerinden olarak sizlere rehberlik ediyoruz. Sesimizi kulak verin, önce kendiniz için bunu yapın. Toplumu rahatlatmak için atacağınız ilk adım arkadaşlarımızı işlerine iade etmektir. Bizler onurlu insanlık mücadelesinin yılmaz savunucuları ve bu toprakların emekçileri olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Ayırt etmeksizin herkes için aynı duygudaşlıkla ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Aydınlık ve herkes için güzel günlere inanan Anadolu coğrafyasının tüm bileşenleri olarak haklı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi