İZ GAZETE- Eğitim Sen, 15 Temmuz 2016 sonra ihraç edilen KESK üyeleri için yaptığı oturma eyleminde 156. haftaya geldi.

'ADLARI NEFRETLE ANILACAK'

Yapılan açıklamada, "Emek, demokrasi ve barış mücadelesini yürüten gelenekten gelen bizler KHK'ler ile ihraç edilen arkadaşlarımızın işlerine iade edilmeleri konusunda karar alıcıları uyarmak için alanlardayız. Toplumsal hafızayı diri tutan mücadele tarihimizin önemli dinamiklerinden olan eğitim ve bilim emekçilerinin onurlu mücadelesini devam ettirmek için alanlardayız. Encümen-i Muallim'den Türkiye Öğretmenler Sendikası'na, TÖS'ten Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği'ne, TÖB DER'den Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na yani EĞİTİM SEN'imize kadar elden ele mücadeleyi büyütmeye devam etmek için alanlardaydık ve alanlarda olmaya devam edeceğiz. Tüm bileşenleriyle bu coğrafyayı daha yaşanılır kılmak için yüreği atan biz Anadolu halkları bedeller ödedik elbet. Bu bedellerin üzerine her daim umudu yeşerterek çocuklarımıza armağan ettik" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Elbet biliyoruz ki karanlıklar aydınlığa kavuşacak. Elbet biliyoruz ki ihraç arkadaşlarımız işlerine dönecek. Elbet biliyoruz ki zulmedenler tarihin kirli sayfalarında adları nefretle anılacak. Elbet biliyoruz ki doğa talanından can dostlarımızın kıyımına, emek sömürüsünden çocuk bedeni üzerindeki kirli ellere, kadın üzerindeki tahakkümden cezaevlerindeki kötü muamele ve işkenceye kadar tüm bu utançlar sona erecek; sorumluları yargı ve tarih önünde hesap verecekler. Elbet biliyoruz ki tüm bunlar ezilenlerin birliği ve dayanışmasıyla gerçekleşecek. 19 Ocak 2007'de İstanbul'da katledilen yüreği güvercin ürkekliğinde ve bir o kadar insan sevgisiyle dolu olan Hrant Dink'in özlemi olan memleket hasreti de dinecek elbet. Ve elbet kazanacak direnenler çünkü demişti ki tarih, kazananlar her daim direnenlerdir!" ifadeleri yer aldı.

'KEŞKE İADE KARARINI KENDİ DUYABİLSEYDİ'

"Geç gelen adalet, adalet değildir!" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Haklılığımız ortaya çıktığı için sevinmemiz gereken bir haberle maalesef ki acı duyuyoruz. Lağvedilmesi gerektiğini söylediğimiz ama görev süresi bir yıl daha uzatılan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, birkaç gün önce Mehmet Nasır SÖNMEZ arkadaşımızın göreve iade kararını açıkladı. Tekirdağ Çorlu'da yaşayan,ihraç edildikten sonra ciddi ekonomik zorluklar yaşayan arkadaşımız, yaklaşık iki ay önce bir kaza sonucu yaşamını yitirdi. Üzgünüz, kızgınız; keşke iade kararını kendisi duyabilseydi. Üzgünüz, kızgınız; yaşatılanlara duyarsız olmasaydı vicdanlar. Üzgünüz, kızgınız; bu meydanlardan nice zamandır haykırdık: "Arkadaşlarımızı işlerine derhal iade edin!" sesine kapanmasaydı kulaklar. Üzgünüz, kızgınız; 119 yaşındaki Nazım'ın deyişiyle: Nasıl öfkelenmem düşündükçe memleketimi/ Çırpınıyor ayakları altında bir avuç hergelenin!" Dört buçuk yıldır önce KHK'lerle ihraç ederek oluşturulan hukuk dışı uygulamanın bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Bizler haklı mücadelemizi sürdürürken bu utancı daha fazla taşımayın. Arkadaşlarımızı işlerine derhal iade edin. Hakikatleri toplumdan saklayamazsınız. Herkes olan bitenin farkında. Baskılarla bizleri yıldıramayacağınızı buradan tekrar haykırıyoruz. Bizler insanlık tarihi boyunca süregelen bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Bu mücadelemiz haklılığın ve hakikatin mücadelesidir. Bu mücadeleyi yürütenler ise geçmişten geleneğe ele ele mücadeleyi büyütenlerdir. Yaşasın haklı mücadelemiz, yaşasın Eğitim SEN, Yaşasın KESK!" ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Haber Merkezi