Toplu iş sözleşmesi sürecinde işverenlerinin düşük ücret teklifi nedeniyle greve çıkan, Torbalı Ayrancılar'da kurulu olan Form Koruyucu Ambalaj Fabrikası işçilerinin grevi 13. gününde. Türk İş'e bağlı Selülöz İş Sendikası'nın üyesi olan işçilerin grevleri ilk günkü kararlılıkla ve tam katılımla devam ediyor. 

Grevdeki işçilere hemen hemen her gün bölgedeki fabrikalardan ve işyerlerinden dayanışma ziyaretleri de gerçekleşiyor. İşçileri son olarak Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri ziyaret etti. Okuldaki mesailerinden çıkarak fabrika önüne gelen Eğitim Sen üyeleri, Form Mukavva işçilerinin yalnız olmadığını belirterek desteklerini ilettiler.

Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Nuri Önder, Eğitim Sen olarak Form işçilerinin mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek "Biz, Form Mukavva işçileri ilk örgütlenmeye başladıklarında da buradaydık. Form işçileri kazanırsa Torbalı’daki diğer işçiler de kazanacaktır. Sizlerin mücadelesi bütün işçilerin mücadelesidir. Aynı zamanda bizim eğitim emekçilerinin mücadelesidir. Çünkü biz biliyoruz ki ailelerin yaşam standartları iyileştiğinde çocuklarının da eğitim başarısı yükselecektir. İşçiler haklarını kazanırsa kamu emekçilerine yönelik saldırılarda da geri adım atacaklardır." dedi. 

Grev yasaklarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. Öyle ikide bir kalkacak hemen grev, bilmem ne…” sözlerini hatırlatan Önder şunları söyledi "İşçilerin grevleri 'milli güvenliği' bozduğu iddiası ile yasaklanıyor hiçbir zaman patronların politikaları 'milli güvenliği' tehdit etmemiştir. Bir işçinin bir lokma ekmeği milli güvenliği tehdide dönüştürülmüştür. İşçinin elindeki tek güç olan grev 'savuşturuldu' denilerek, işçinin hak alma mücadelesi savuşturulmuştur. Verdiği mesaj ‘İşçinin değil patronun yanında yer alacağım’ mesajıdır. Biz haklarımız için mücadele edeceğiz. Buna karşı işçiler diğer işçilerle birleşerek mücadelesini vermelidir. İnsanca, demokratik bir ülkede yaşayabilmek birlikte mücadeleden geçiyor". 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi