Kafa Dergisi Kurucusu Candaş Tolga Işık, izleyicilerden gelen kapağı seçerken dikkat ettiğiniz şeyler neler sorusu, “Biz kapağımıza bir değer katmak amacındayız. Yıllar sonra geriye dönüp bakıldığında dergimiz arşiv niteliğinde görülsün istiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde Ege Karikatür ve Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından “Ege Mizah Günleri” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe,  Kafa Dergisi yazarları; Candaş Tolga Işık, Cem Davran, Zafer Algöz, Can Yılmaz ve Celil Nalçakan katıldı.

Salonun  tıklım tıklım dolduğu etkinlikte  bazı izleyiciler yer bulamadığı için yerlere oturdu. Konuklar sahneye çıktıkları andan itibaren seyircilere kahkaha dolu anlar yaşattı. Esprili kişilikleriyle bilinen ünlüler, teker teker anılarını anlattı daha sonra seyircilerden sorular almaya başladı.

Ünlü oyuncu ve yazar Zafer Algöz, seyircinin isteği üzerine yeni çıkan kitabı “Haşırt Dı Bilekbord”u imzaladı. Celil Nalçakan, seyircilerin yoğun ilgisi üzerine Poyraz Karayel dizisinde söylediği şarkıyı mırıldandı ve dizi hakkındaki soruları cevapladı. Can Yılmaz’a ise kardeşi Cem Yılmaz hakkında sorular geldi. Can Yılmaz ise kardeşiyle olan ilişkisini esprili bir dille anlattı. Cem Davran, “Neden tiyatrodan vazgeçemiyorsunuz?” sorusu için “Tiyatro ayrı bir tutku benim için” dedi.Kafa Dergi kurucusu Candaş Tolga Işık, “Dergimiz kurulalı 2 yıl oldu. Bu süre zarfında çok fazla soru ile karşılaştık. İnsanlar özellikle derginin isminin nereden geldiğini merak ediyorlardı. Kuruluş aşamasında arkadaşlarla aramızda sürekli kafa kelimesi geçiyordu. İsim bulma sürecinde birden kafa olsun dedik” diye konuştu.  Neden sürekli geçmişte yaşayan yazarları kapak yapıyorsunuz sorusuna ise, “Cemal Süreya, Nazım Hikmet gibi isimler sizin için ölmüş olabilir ama bizim için ölmedi” diye yanıtladı. Edebiyat dergilerinin popülerleşmesinden rahatsız olmadığını söyleyen Işık, bunun topluma çok şey kattığını sözlerine ekledi.

        

Editör: Haber Merkezi