Ege Üniversitesi kütüphanesinin ücretli hale getirilmesinden sonra Ege Üniversitesi spor salonu da ücretli oldu. Bugüne kadar öğrencilerin ücretsiz şekilde antrenman yapabildiği voleybol sahası, basketbol sahası gibi alanlar için öğrencilerden ücret talep edilmeye başlandı.

Birgün Gazetesi'nden Arda Özarda'nın haberine göre; Bu sene özel işletmeye devredilen spor salonu öğrencilerden üye kaydı istiyor. 1 aylık ücret 37,5 TL, 3 aylık ücret 100 TL olurken, senelik ücret ise 300 TL olarak belirlenmiş. Öğrencileri üye kayıt adı altında Fitness merkezine üye yapan spor salonu yönetimi bu kayıttan sonra voleybol sahası, basketbol sahası gibi alanları kullandırtmaya başlıyor.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Ege Üniversitesi içinde bireysel olarak ya da toplu halde antrenman yapan öğrenciler spor salonunun ücretli hale getirilmesine tepkili. Geçen senelerde ücretsiz çalıştıkları alanların özel işletmelere devredilerek öğrencilere külfet getirildiği görüşündeler. Öğrenciler çalışma yapmak için açık alanlara mecbur bırakıldığını ifade ediyorlar.

ARDA ÖZARDA-BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi