Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin için çok sayıda şehirde kadınlar sokağa çıkmış, polis yapılan eylemlere saldırarak bir çok kadını gözaltına almıştı. 21 Temmuz’da İzmir’de yapılan eyleme de polis saldırarak 12 kadını gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği bölümü öğrencisi Emine akbaba hakkında YÖK soruşturma başlattı. Polisin olay günü hazırladığı tutanakları delil olarak kabul eden Ege Üniversitesi yönetimi Akbaba’yı ifadeye çağırdı.

Eylemin nasıl yapıldığı, kim tarafından organize edildiği gibi sorular sorulan Akbaba savunmasında, hali hazırda emniyet ve savcılık tarafından bir soruşturma yürütüldüğünü, soruşturmaya konu olayın kent merkezinde ve YÖK’e bağlı bir yerde olmadığını, ifade vermeyeceğini söyledi.

YÖK SAVCILIK GİBİ DAVRANIYOR

Soruşturma ile ilgili Sendika.Org’a konuşan Emine Akbaba, 2015 yılından bugüne hakkında onlarca soruşturma açıldığını ve toplamda 10 dönem okuldan uzaklaştırıldığını belirtti. Cezalarının 2020-2021 eğitim öğretim yılında sona ereceğini ifade eden Akbaba soruşturmayı, üniversite yönetiminin yeni bir ceza verme çabası olarak yorumladı.

Ege Üniversitesi’nin sarayın rektörleri tarafından yönetildiğini belirten Akbaba şunları ifade etti:

Editör: Haber Merkezi