İlaç ve eczacılık sektörünün birbirini tamamlayan tüm birimlerinin çalışmalarına güç katmak amacıyla 2010 yılından beri düzenlenen ve ilaç eczacılık alanında prestijli ödül olan Altın Havan Ödülleri töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Eczacıların Oscar’ı olarak bilinen Altın Havan Ödül Töreninde Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ‘Eczacılık Kurumu’ ödülüne layık görüldü.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Baloğlu İstanbul’da düzenlenen törende ödülü fakülte adına aldı. Törende konuşan Prof. Dr. Baloğlu, “Kurulduğu günden bugüne dek, bu ödülü almamıza katkı sağlayan tüm hocalarımıza, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu fakültenin mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Bu yıl ‘Yardımlaşma ve Dayanışma’ ödülünü alan İzmir Eczacı Odası ve ‘Genç Girişimci Eczacı’ ödülünü alan fakültemiz mezunu Eczacı Bora Hazır ile birlikte bu gururu yaşamaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

Altın Havan Ödülleri, Eczacı Dergisi’nin organizasyonu olarak 2010 yılından bu yana düzenleniyor. Altın Havan Ödülleri bireysel ve kurumsal kategorilerde veriliyor. 2017 yılında 9 bireysel ve 8 kurumsal ödül verildi. Eczacılık mesleğinin çeşitli alanlarında deneyime sahip 13 jüri üyesinin değerlendirmesi sonucunda 2017 yılı ‘Eczacılık Kurumu’ ödülü; 1975 yılından bu yana başarıyla hizmet veren ve 2015 yılında “Eğitimde Tam Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazanan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesine verildi.

Editör: Haber Merkezi