Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi(EBİLTEM-TTO) ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi(İAOSB) işbirliğinde düzenlenen etkinliğe; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da katılarak bilgi aldı.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Budak, üniversite sanayi işbirliği konusunda Ege Üniversitesi’nin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Türkiye’nin her yıl 1 milyon kişilik istihdam yaratması gerektiğini belirten Rektör Prof.Dr. Budak, “Ekonomik büyüme ve insanımıza istihdam yaratma konusunda sanayicimizin yanında olacağız” dedi.

Başkan Uğurtaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki kurum arasında geçmişten gelen uyumun artarak devam etttiğini görmek bizleri ilerisi için umutlandırıyor’’ şeklinde konuştu.

EBİLTEM-TTO tarafından koordine edilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen ÜSİ’de doğrudan ikili görüşmeler şeklinde sanyici ve akademisyenler bir araya geldiler. ÜSİ etkinlikleri ile 6 yılda toplam; 264 akademisyen ve 12 farklı sektörden 169 firma ve 500 ün üzerinde eşleşme gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi