İz Gazete - Ege illerinin Ankara'da yer alan dernek ve vakıflarının 2005 yılında kurduğu EGEM Platformunun düzenlediği 9. Ege illeri tanıtım günleri etkinlikleri Ankara AKM'DE gerçekleşti.

Ege illerinden birçok kurum ve kuruluşun katıldığı fuarda İzmir Ticaret Odası ve Balçova belediyesi ile İz Gazete de yer aldı.

Yöresel zenginlikler, ürünler ile lezzetlerin de Ankara'da sergilendiği etkinliklerde Çeşme'den gelen Kumrucu Kardeşler ekibi İzmir’in kumrusu, boyozu ve lokmasını Ankaralılarla buluşturdu.

Platformun kurucularından olan ve Ankara’da 1997 yılından beri İzmir’i temsil etmeye çalışan İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu fuar hakkında yaptığı açıklamada: ‘’Ege’nin incisi İzmir’in, Fuar’ın da incisi olduğunu’’ belirtti.

Fuar, 8 EGE İlinin siyasilerinin, bürokratlarının, işadamlarının, özel ve kamu teşebbüslerinin ve de Egelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. İzmir Milletvekillerinden Necip Kalkan, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Mustafa Balbay, Oktay Vural ve 24. Dönem Milletvekilimiz Rıfat Sait,  stantları gezerek destek oldu. Yoğun programları nedeniyle katılamayan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu mesajları ile destek oldu.

İzmirli olmanın gururu ve farkını her fırsatta başkentlilere yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yasin Aksu, İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kendilerine olan desteğinin fuara olumlu yansıdığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi