Ankara’da bu yıl 9.’su düzenlenecek olan ‘’9.Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’’ etkinliği, Ankara’da faaliyette bulunan;  Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa ve Muğla illerimizin oluşturduğu EGEM Platformu Dernek ve Vakıflarının çalışmaları ile gerçekleşiyor.

Etkinlik 10–13 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek. 4 gün sürecek olan etkinliklerde Ankaralı ve çevre illerden gelecek vatandaşlar Egenin eşsiz doğası, turizmi, sanatı, sosyal ve kültürel hayatı, ticaret ve sanayii, her yönüyle Ege bölgesini tanıyacaklar.

Kültür Merkezinin içerisine kurulacak stantlarda bölgenin, Valilikleri, İl ve İlçe Belediyeleri, Kaymakamlıkları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsalar, Yöresel El Sanatları, Üreticileri, Basın Kuruluşları, Kültür ve Sanat insanları, Doğa Sporları kulüpleri yöre kültürünü sergileyip, Ege'nin güzelliklerini ziyaretçilere, doyasıya yaşatacak.

Zengin bir tarihi geçmişe ve kültürel miras varlığına sahip Ege Efes, Didim, Karun Hazineleri, Afrodisyas, Bergama, Miletos, Priene, Aigai antik kentleri, doğa harikası sahilleri, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Didim, Kuşadası, Çeşme ve Bodrum Yat Limanları ziyaretçileri büyüleyecek.

Zeybek halk oyunları gösterileri, Ege Türküleri, Şiir dinletileri, Sergiler, ziyaretçilere keyifli saatler geçirmelerini sağlayacak. Bunun yanı sıra Ege bölgesinin yöresel yiyecekleri, Zeytin, Zeytinyağı, İncir, Üzüm, Pekmez, Tarhana, Deve Sucuğu, Lokum, Mesir Macunu, Leblebi, Kaymak, İzmir Tulumu ve Kumrusu, Turunç reçelleri en tazesi en doğalı ile tezgahlarda yerini alacak.

Etkinliğin açılışı 10 Kasım Saat 10.00’da yapılacak ve Dört gün boyunca Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Ankara’da bulunan ve 19 yıldır İzmir'i başkentte tanıtmaya ve yaşatmaya çalışan İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği (Ankara’da Yaşayan İzmir’liler) de İzmirlilere fuara katılım çağrısı yaptı. 

İZ GAZETE VE İZ DERGİ DE FUARDA

Bu arada Ege İlleri Tanıtım Günleri Fuarı’nda bu yıl ilk defa gazetemizin ve İz Dergi’nin de standı olacak. Gazetemizin yeni sayısının yanı sıra İz Dergi’nin tüm sayılarının sergileneceği stantla Ankara’daki İzmirliler, İzmir’in yeni ve özgün gazetesi ve dergisiyle buluşma imkanı yakalayacak.

Editör: Haber Merkezi