Ege Bölgesi bu yılın en soğuk ve yağışlı günlerini yaşamaya başladı. Yağışlarda, Aydın ve Muğla gibi güney illerinde yağmur, Balıkesir ve Çanakkale gibi kuzey kesimdeki illerde ise kar şeklince olacak. İzmir'de de yarın sabah saatlerinde karla karışık yağmur, öğleden sonra yerini sağanak yağmura bırakacak.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava, Ege Bölgesi'nde de hissedilir derecelerde düştü. Yurdun diğer bölgelerinde hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı da, İzmir çevresi dahil bölgenin önemli bir bölümünde etkili oldu. Yıllar sonra Çeşme ile Urla arasında kar yağışı oldu. Trafik olumsuz etkilendi.

HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde hafta sonundan itibaren etkisini arttıran soğuk ve yağışlı havanın mevsim normallerinin altında seyredeceğini açıkladı. Mevsim normallerinin 6 derece altında olan soğuk hava, hafta sonuna kadar sürecek, ardından ise artması bekleniyor. İzmir'de, gece görülebilecek olan kar yağışı, sabah saatlerinde yerini karla karışık yağmura, öğleden sonra ise sağanak yağmura bırakacak.

Yetkililer, özellikle kar yağışının, ekim, kasım aylarındaki yetersiz kalan yağış açığını kapattığını, barajların doluluk oranlarının yükseleceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi