Ziyarette derneğin kurucu Başkanı Osman Özgüven, Mevcut Yönetim kurulu başkanı Bülent Tanık, Genel Sekreter Zeynep Altıok Akatlı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Taylan Özgür Üstün hazır bulundu.

Ziyaret esnasında Dernek Başkanı Bülent Tanık, "Yaşanan facia sonucu geliştirilecek tüm ortak çabalara destek sağlamaya hazırız. Eylül ayı içerisinde Atina'da yanan bölgeyi ziyaret ederek Atina Belediye Başkanı ve Atina valisi ile bir görüşme yapmayı planlıyoruz. Ayrıca belediye başkanlarımız, Yunan parlamenterleri ile gençlik ve kültür-sanat konularında bazı projeler geliştirmek için fikir alışverişinde bulunacaklar. Sivil toplum kurumlarının ortak barış ve dostluk çabalarının politikacılara yönelik güçlü mesajlar vereceğine inanıyoruz" dedi.

Geçmişten günümüze kültürler arası alışverişin bölge barışının kalıcılığı açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Genel Sekreter Zeynep Altıok Akatlı, derneğin başta mülteci sorunu olmak üzere güncel konulara eğilerek çözüme dönük çalışmalarına değindi.

İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ise Ege Barış ve İletişim Derneğinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini belirterek iki ülke arasında yapılacak her türlü proje ve çalışmaya destek vereceklerini ifade etti.

Ziyretin sonunda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç bu yıl 82.si düzenlenecek olan Cumhuriyet’in ilk festivali olan Bergama Kermesi’ne İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı davet ederek Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ve kermes tarihini anlatan belgesel DVD’si ile kitabı armağan etti.

Ege Barış ve İletişim Derneği Türk ve Yunan halkları arasında barış ve iletişim köprüsü olmayı amaçlıyor ve bölgede ciddi çalışmaları ile biliniyor.

Editör: Haber Merkezi