Ege Barış Derneği yöneticileri ekonomik krizin yanısıra deprem, pandemi, yangın, sel gibi felaket üstüne felaket yaşanan İzmir'in,bu zor durumları aşması için gerekenleri bir yerel yönetim olarak yapılabileceklerin çok üstünde bir dirayetle ve insan onuruna yakışır bir performansla yerine getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve yönetimini kutladılar.

Dernek Başkanı Bülent Tanık; "Başkan Tunç Soyer'in İzmir'in Ege ve Akdeniz'de barış ve demokrasi öncü-kenti olması hedefini çok değerli buluyoruz.Buna dönük kararlı ve duyarlı tutumunu ve belediyecilik programını destekliyoruz."

Tanık sözlerine " Yurtta barış cihanda barış bizim temel ilkemizdir. Adil ve demokratik bir barışın kurulabileceğine ve korunabileceğine inancımızı, dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara karşın koruyoruz. Dernek olarak çözülemez sanılan toplumsal çelişkilerin temel nedenlerinin anlaşılmasına ve sorunların çözümüne dönük olarak kültürel birikim yaratılmasına ve siyasetin aydınlatılmasına yönelik çabalarımızı, bu dönemde daha bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

Biliyoruz ki günümüz savaşlarında çarpıştırılan halkların hiçbiri kazanmaz, kazanamaz. Savaş hayata kıyar; varları yok, doğayı talan eder. Haklar askıya alınır, özgürlükler baskılanır, demokrasi silaha yenilir.Oysa barış her anlamıyla insanlığı ve yaşam ortamını korur.Barış onarıcıdır, dayanışmacı hatta maddi anlamının ötesinde zenginleştiricidir. Savaş ekonomik çıkarlar(!) için yapılır ama barış herkes için kendiliğinden "Ekonomiktir". Toplumsal yaşamı rahatlatır, kolaylaştırır. İzmir'in, Akdeniz'in (Ege'nin) en demokratik, en özgür, en yaşanılası kent olması mücadelenizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Soyer de 2003’de kurulan Ege Barış Derneğinin çalışmalarını yakından takip ettiğini;Derneğin kuruluşunda öncülük yapan belediye başkanı Osman Özgüven’in ve onun çizgisini devam ettiren dernek aktivistlerinin çabalarını çok değerli bulduğunu ifade etti. Derneğin, sivil toplum örgütlerininve Ege’nin barıştan yana yerel yönetimlerinin barış için yapacakları çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz dedi.

Editör: Haber Merkezi