Türkiye ile Kore arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Temmuz ayının ortasında gerçekleştirilecek programın ayrıntılarını konuşmak üzerine Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret eden Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho, birçok Koreli vatandaşın da yaşadığı Selçuk'un Kore'de tanınırlığını artırmak istediklerini ifade etti.

Kore ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 60'ıncı yılı nedeniyle her iki ülkenin kültür bakanlıkları nezdinde gerçekleşecek etkinlikler kapsamında, Selçuk'ta da toplantı düzenlenecek. Temmuz ayının ortasında gerçekleşecek program için arkeologlar, tarihçiler, sanatçılar ve basın mensuplarından oluşan 30 kişilik bir heyet, Kore'den Selçuk'a gelecek. Heyet program dahilinde Efes Antik Kenti'ni ziyaret ettikten sonra müzede düzenlenen bir toplantıya katılacak. Kore ve Türkiye arasında kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla gerçekleşecek bu toplantı sonucunda Efes'in Kore'de daha iyi bir şekilde tanıtılacağını belirten Büyükelçi Cho, "Her iki ülkenin kültür bakanlıkları nezdinde yürütülecek etkinlik sonrasında Efes Antik Kenti Kore'de daha iyi bir şekilde tanıtılacak. Ayrıca Selçuk'taki halklar da Kore'yi daha iyi tanımış olacak. Bu programın iyi bir şekilde yürütülebilmesi için Sayın Başkan'ın yardımlarını rica ettik" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı, "Kore Büyükelçimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kore ile Türkiye arasındaki ilişkiler her zaman sıcak olmuş, dostane ilişkilerimiz her zaman devam etmiştir. Bundan sonra da devam edecektir. Kore ile tarihi bağlarımız da güçlüdür. İlçemizde de birçok Koreli yaşamaktadır. Onlar da bir nevi ilçemizin tanıtımında elçi görevi görmektedirler. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmiş bir Efes'in daha fazla ziyaretçi alması açısından bu tanıtımların önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve elçiliğimizin bilgileri dahilinde gerçekleştirilecek bu etkinlikte hem ülkemiz, hem de Selçuk açısından büyük bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Nezaket ziyaretiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi