Türkiye Jokey Kulübü İzmir Hipodrom Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülecek program 10 hafta sürecek. Down sendromlu çocukların yaşantısına büyük katkı sağladığı bilinen eğitimler, uzmanlar kontrolünde ve ücretsiz gerçekleştirilecek.

Sosyal sorumluluk anlayışı ile birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten İzmir Yalı Lions Kulübü Başkanı R. Canan Şenocak, "Down sendromlu çocukların hayata kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Onların yaşamlarını olumlu etkisi olan at ile terapi eğitimi başlatarak daha iyi yaşam koşulları bulmalarını amaçladık. İzmir Down Sendromu Derneği, Jokey Kulübü ve gençlerimizden oluşan Leo Kulübümüz ve destekçilerimizin katkıları ile 10 hafta sürecek programı başlattı. Çocuklar, haftada 3 gün Şirinyer’de uzmanlar eğitmenler kontrolünde ata binecek. Bizler de her zaman onların yanlarında yer alacağız, destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

İlk eğitim programına kulüp üyeleri ile birlikte katılan Şenocak, çocukların mutluluklarının gözlerinden okunduğunu belirterek, eğitim süresince sürekli yanlarında olacaklarını söyledi.

DHA

Editör: Haber Merkezi