Metehan UD - 
Eda AKTAŞ -

1 Nisan'da başlayan direniş 65. gününü (4 Haziran Cumartesi) doldurdu. Bu süreçte yaşadıkları ekonomik sıkıntılara karşı dayanışma ile çözüm bulan Dostcam işçileri gazetemize direnişteki iki ayda yaşadıklarını anlattılar. 

İşçilerden Akif Yılmaz, iki aylık süreci, birleşe birleşe, dayanışa dayanışa geçirdiklerini ifade ederek "Yeri geldi zorlukları da gördük. hayatın ne olduğunu burada daha iyi anladık. Ben buraya girene kadar sendika işlerine inanmıyordum. Buraya gelince bütün bakış açım değişti. Birliktelilik insana cesaret kazandırıyor. Sendika olayı, anlatılmaz yaşanır derler ya öyle bir şey işte. Direniş sürecinde alievi destek önemli. Çoğumuzun ailesi de destek verdi.  Hepimiz dik duruyorsak bir birimize destek verdiğimiz için. Böyle devam ederse daha da sağlam adımlarla gideceğiz" dedi. 

Taleplerini hatırlatan Yılmaz şunları söyledi "Biz sendikalı olarak işe geri girmek istiyoruz. Alacağımız ücret insanca bir yaşama uygun olmalı. İşçiler burada trilyon falan istemiyor. Daha iyi şartlarda yaşamak istiyor. Aynı zamanda çalışma koşullarının da iyileştirilmesini istiyoruz". 

'AZALSAK DA DİRENİŞE DEVAM EDİYORUZ'

12 yıllık Dostcam işçisi Süleyaman İssi de yakın zamana kadar sürekli direnişlerini sürekli ziyaret edildiğini dile getirerek "Öte yandan direnişteki arkadaşlarımız arasında ekonomik sıkıntılar daha da arttı. Arkadaşlarımız kiralarını, kredi borçlarını ödeyemedi. Çoğu arkadaşımız çalışma zorunda kaldı. Şu an sayımız az olsa da direnişe devam ediyoruz. Sonuna kadar direnmeye çalışacağız. İşe iade davalarımızın tarihi de belli oldu. İlk duruşma 1 Temmuz'da olacak" dedi. 

'HAKLARIMIZI ALMADAN BIRAKMAYACAĞIZ'

Diğer bir işçi Kenan Bulut da şunları söyledi "Yağmura, rüzgara ve güneşe rağmen direnişimizi devam ettirdik. Yılmadık, biz yola başımızı koyduk, ve bu yolda devam edeceğiz. Haklarımızı almadan bırakmayacağız. Biz yolun sonuna kadar gideceğiz. Direnişteki arkadaşlarla ve destekçimiz sınıf kardeşlerimizle birlikte daha güzel yaşam için mücadele ettik. Pişman değilim. Zorluklar da oldu ama buna değdi". 

Editör: Haber Merkezi