İZ GAZETE - Dokuz Eylül Üniversitesi Pandemi Servisi Sorumlusu Yusuf Savran’ın “İtalya’dan daha kötü durumdayız” söylemlerinin ardından “Paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” açıklaması geldi.Gün içerisinde bu kez Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı’ndan bu kez bir Öğretim Üyesi için bir açıklama geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Barbaros Çetin’in gazetemizde de “SARS’a 20 yıldır aşı bulunamadı, koronavirüs için bulunması imkansız gözüküyor” başlığı ile yayınlanan demeçleri sebebiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı tarafından açıklama yapıldı.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı tarafından kamuoyu açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Uzmanlık alanı olmayan ve kesin yargılar içeren açıklamalarda bulunmak ya da kamuoyunu zihnini karıştırıcı bilgileri paylaşmak sorumluluk sahibi bir bilim insanının beklenen davranış değildir. Bu bağlamda Sayın Çetin'in virüsün milyarlarca kişiye etkileyerek büyük kayıplara neden olacağına, insanların bağışıklık sistemi kazanamayacağına, biyologların ciddiye alınmadığına, birtakım güçlerin bazı şeyleri sakladığını ve dinsel öğretmeni çöktüğünde ilişkin akıl almaz sözleri son derece yanlıştır. Sonuçta gerçek bilim insanı önyargılarla hareket etmemeli, duygusal çıkmazları araştırmanın yansıtmamalı ve insanlığı ilgilendiren konularda peşin hüküm kurmamalıdır”

ÇETİN HAKKINDA YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Barbaros Çetin hakkında yasal süreç başlatıldığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi