Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölüm Başkanı’nın üçüncü kez görevden uzaklaştırılmasının ardından Dekan Vekili’nden ilgiç bir hamle geldi. Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Sahne Sanatları ile iki anasanat dalına kendisini bölüm başkanı olarak atadı. 3 yıldır GSF Dekan Vekili olan Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, hem Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı’na hem de Sahne Tasarımı ve Oyunculuk Anasanat Dalı başkanlıklarına, Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği’ne aykırı biçimde kendisini getirdi.

Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Ulaş Yasa, 1 Şubat 2021 tarihinde dekanlığa yazı yazdıklarını ancak hâlâ yanıt alamadıklarını söyledi. Dekan atamalarının rektörün seçip bildirdiği 3 isim arasından YÖK tarafından yapıldığını belirten Yasa, “Bir Dekan Vekili, yasaları bile çiğnemeyi göze alarak, seçimle gelen Bölüm Başkanı’nı ve Anasanat Dalı başkanlarını görevden alabilme gücünü kendisinde buluyor. O nedenle asıl sorumlular GSF Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’ya dekan vekilliği görevini veren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar ve 3 yıl boyunca vekil olarak atanmasına ses çıkartmayıp, göz yuman YÖK’tür” dedi

cezalarin-ardindan-usulsuz-atama-848788-1. 

DEÜ GSF’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2019 yılında Tınaztepe’deki rektörlük için yapılan binaya taşınması sürecinde 4 öğretim üyesi hakkında disiplin soruşturması açıldı. İlk olarak, 2019 Temmuz ayında, GSF’nin taşınmasına gösterdiği tepki yüzünden dört akademisyenle birlikte üniversite yönetimi tarafından idari görevinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Semih Çelenk, ardından İdare Mahkemesi kararıyla 2019 Ekim ayında görevine iade edildi. Çelenk daha sonra iki kez daha görevden uzaklaştırıldı. (BERKAY SAĞOL- Cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi