Aliağa Devlet Hastanesi'nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Osman Saffet Doğanay, hastası olan Doğan T. tarafından dün öğle saatlerinde, biri kalçası, üçü de sağ bacağından olmak üzere toplam 4 bıçak darbesiyle yaralandı. Doğanay tedaviye alınırken, olay yerinden kaçan Doğan T. polis tarafıdan yakalanarak gözaltına alındı.

İLGİLİ HABER: Aliağa'da hastane bahçesinde doktora bıçaklı saldırı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, "Doktorumuzun çok şükür durumu iyi, hayati tehlikesi yok" diye konuştu. Doğanay'a hukuki her türlü desteği vereceklerini belirten Özgür Yıldırım, yetkililerin sağlıktaki şiddetin sona ermesi için acil önlem alması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'ye en uygun ve caydırıcı önlemin sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanması olacağının altını çizen Yıldırım, "Sağlık çalışanına şiddet gösteren kişilerin çoğu ceza almıyor. Tamamına yakını da tutuksuz yargılanıyor. Artık bu uygulamaya bir son verilmesi lazım. Vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verirken şiddet gören sağlık çalışanlarını korumak, şiddet görmelerine engel olmak için acil önlemler alınmalı. Aksi takdirde daha vahim olaylarla karşılaşabiliriz" ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER: Aliağa'da hastane bahçesinde doktora bıçaklı saldırı

Fiziki veya sözel şiddet gören, sendikası ne olursa olsun tüm sağlık çalışanlarının yanından olduklarını, bu mağduriyeti yaşayan tüm sağlık personellerine hukuki destek verdiklerini belirten Özgür Yıldırım, "Herkesin hakkını korumak adına üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Herseyden önce sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak can kurtarmaya çalışırken canımızdan oluyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın bu konuda ciddi caydırıcı önlemler alması gerekiyor. Yoksa sağlık çalışanlarının birçoğu kendi önlemini kendisi almak zorunda kalacaktır. Biz de bıçak, soba, silah mı taşıyalım" sorularını yöneltti.

Yaralanan Doğanay'ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dilediklerini söyleyen Yıldırım, "Doktorumuza acil şifalar diliyoruz. Bu tür vakaların olmaması için bilinçli eğitimli bir toplumun var olduğu bir Türkiye istiyoruz. Başta ailede ve okullarda bu bilincin oluşturulması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER: Aliağa'da hastane bahçesinde doktora bıçaklı saldırı

Editör: Haber Merkezi