Karşıyaka Belediyesi, mesleği tıp doktorluğu olan Başkan Cemil Tugay’ın talimatıyla, ameliyathanelerin dezenfeksiyonu için kullanılan yöntemlerden ‘ultraviyole ışık’ sistemini ana hizmet binasına taşıdı. Koronavirüse karşı önlem amaçlı olarak temin edilen UV-C lambalar, bina içerisinde vatandaşların ve personelin en yoğun olduğu hizmet alanlarına yerleştirildi.

BAKTERİ VE VİRÜSLERİ YOK EDİYOR

Halkla ilişkiler, sosyal hizmetler ve gelir birimi gibi noktalara toplam 13 adet lamba konulurken, Örnekköy Şantiyesi’nde işçilerin kullandığı iki alana da aynı sistem kuruldu. Bakteri ve virüsleri yok etme özelliği olan lambalar, -ortamda insan bulunmayacak şekilde- gece saatlerinde belirli bir süre çalıştırılarak

dezenfeksiyon sağlayacak. Ayrıca, farklı alanlarda kullanmak üzere sipariş edilen bir adet taşınabilir uv dezenfeksiyon robotu ile insan bulunan ortamlarda çalışabilen hava temizleme ünitesini önümüzdeki hafta devreye alınacak.

'AMACIMIZ SAĞLIKLI HİZMET'

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini genişletmeye devam ettiklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ameliyathane gibi sterilizasyonun en yoğun olması gereken yerlerde kullanılan ultraviyole ışık tekniğini ana binamızda hizmet uygulamaya başladık. Bina geneline yerleştirdiğimiz lambalar gece saatlerinde çalışarak bulunduğu ortamı dezenfekte edecek ve bu sayede koronavirüs tedbirlerimiz daha da güçlenmiş olacak. Amacımız vatandaşlarımıza en sağlıklı şekilde hizmet sunabilmek” dedi.

Editör: Haber Merkezi