İZMİR'de üç gün önce hastanede kız bebek dünyaya getiren Satı D., yargılandığı davada aldığı 6 bin lira para cezasını ödemeyince, polis tarafından hastaneden alınıp, bebeğiyle birlikte adliyeye getirildi. Para cezasını ödememesi durumunda cezaevine girecek olan genç kadının yakınları, parayı bulmak için seferber oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan genç kadın para toplanınca bebeğiyle birlikte cezaevine girmekten kurtuldu.
İzmir Bornova'da oturan Satı D., geçtiğimiz cumartesi günü Çamdibi semtindeki özel bir hastanede doğum yaparak kız bebek dünyaya getirdi. Genç annenin hastanede yapılan kayıt işlemleri sırasında hakkında, babası H.D., ile tartıştığı ve asliye ceza mahkemesi tarafından yargılama sonunda 300 gün hapis karşılığı 6 bin lira adli para cezasına çarptırıldığı, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.
Doğumun ardından bebeğini kucağına alarak hastaneden çıkmaya hazırlanan genç anne Satı D., bu mutluluğunu yaşayamadan adliyeye gitmek zorunda kaldı. Henüz 3 gün önce dünyaya getirdiği ve adını bile koyamadığı bebeğini kucağına alan Satı D., üzerindeki pijamalarıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Satı D., kucağında bebeğiyle polisler eşliğinde önce Çamdibi Karakolu'na ardından da Bayraklı Adliye Sarayı'na getirildi. Cezanın kesinleşmesi nedeniyle paranın ödenmesi gerektiği, aksi halde anne Satı D.'nin tutuklanarak Şakran Cezaevine götürüleceği belirtildi. Küçük bebeği ve kayınvalidesiyle adliyeye gelen Satı D., zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Aile fertleri de saat 17.00'ye kadar gerekli olan 6 bin TL'yi bulmak için seferber oldu. Paranın büyük bölümünün bulunduğu, kalan kısmının da bulunmasının ardından kadının karakoldan serbest bırakılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi