HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önerge İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın hangi yasal gerekçeye dayanarak hastane çalışanlarını siyasal içerikli bir mitinge katılmayı zorunlu tuttuğunu,  9 Nisan’da gerçekleşen mitinge katılmayan hastane çalışanları hakkında dekanlık tarafından başlatılmış idari bir soruşturma olup olmadığını ve varsa bu soruşturmaların hangi yasal gerekçelere göre açıldığını sordu.  

Doğan'ın meclis gündemine taşıdığı önergenin tam metni şöyle; 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı hangi yasal gerekçeye dayanarak hastane çalışanlarını siyasal içerikli bir mitinge katılmayı zorunlu tutmaktadır?

Dekanın çalışanları bir mitinge katılmaya zorlaması ve bunu yaparken çalışanları tehit etmesinin gerekçesi nedir? Dekan bundan nasıl bir çıkar ummaktadır?
9 Nisan’da gerçekleşen mitinge katılmayan hastane çalışanları hakkında dekanlık tarafından başlatılmış idari bir soruşturma var mıdır? Varsa bu soruşturmalar hangi yasal gerekçe sunulurak açılmıştır?
Mitinge katılmayan personelin önümüzdeki süreçte iş akidlerinin fesh edilmesine karşı ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Bu tür zorlayıcı uygulamaların önlemesi konusunda alacağınız tedbirler nelerdir?
Adana’da lise öğrencilerinin okul idaresi tarafından mtinge götürülürken kaza sonucu yaşamlarını yitrmelerine benzer bir olay yaşansaydı bunun sorumluluğu kime ait olacaktı?
Basına ve kamuoyuna yansıyan iddialar neticesinde Dekan hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Bu soruşturmanın neticesini kamuoyuyla paylaşacak mısınız?

 

Editör: Haber Merkezi