Müslüm Doğan, 26 Eylül'de Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi'ne ve 17 Ağustos'ta Garip Dede Cemevine yapılan çirkin saldırılarla ilgili meclise bir soru önergesi verdi.

Buna bağlamda önergede yer alan sorular şunlar:

1- 26 Eylül günü Şahkulu Sultan Dergahı Pendik Şubesi’ne yönelik çirkin saldırı hakkında bakanlığınızın yürütmekte olduğu bir soruşturma var mıdır? Var ise bu soruşturmanın kapsamı ve içeriği nedir?

2- Alevilere yönelik artan tehditler ve saldırılar kapsamında bakanlığınızın yürütmekte olduğu bir çalışma var mıdır? Bu konuda bakanlığınızın aldığı önlemler nelerdir?

3- Son bir yıl içerisinde Alevi kurumları ve kanaat önderlerine kaç saldırı gerçekleştirilmiştir? Bu saldırılar sonucunda kaç kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır? Soruşturma başlatılan kaç kişi hakkında tutuklama kararı çıkmıştır?

4- Son bir yıl içerisinde Alevi kurum yöneticileri ve üyelerine yönelik saldırı yapılacağına dair kaç ihbar elinize ulaşmıştır? Bu ihbarlar neticesinde kaç saldırı gerçekleştirilmiştir? Bu güne kadar gelen ihbarlar sonrasında kaç saldırı girişimi gerçekleşmeden önlenmiştir?

5- Şahkulu Sultan Dergahı yöneticileri başta olmak üzeri Alevi kurum başkanları ve yöneticilerine koruma verilmiş midir? Kurum başkanlarının evleri için herhangi bir güvenlik önlemi alınmış mıdır?

6- 17 Ağustos’ta Garip Dede Dergahı yapılan silahlı saldırıyı yapan failler bulunmuş mudur? Bu iki Dergaha yapılan saldırılar arasında bir bağlantı var mıdır?

Editör: Haber Merkezi