İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik içinde abone bulunmayan binaların doğalgaz servis kutularının söküleceğini açıkladı. Yetik, “İzmir'de 350 bin hane önünde doğalgaz kutusu olduğu halde gaz kullanmıyor" dedi. İzmir'de 2005 yılından bu yana doğalgazın dağıtım ve işletme faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Yetik, binasının önünde doğalgaz kutusu olduğu halde hiç gaz kullanmayan ya da bir kaç dairenin kullandığı binlerce bina ve hanenin mevcut olduğunu söyledi. Lisans tarihinden itibaren aralıksız olarak yatırım faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Yetik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her sene önemli bütçeler ayırarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla binlerce bina ve haneyi doğalgazla buluşturuyoruz. Ancak geriye baktığımızda on binlerce binanın önünde doğalgaz kutusu olduğu halde, içinde yaşayan vatandaşların ya da iş sahiplerinin doğalgaz kullanmadıklarını üzülerek görüyoruz. Vatandaşlarımıza bu konuda yardımcı olmak için çok sayıda kampanya düzenledik. Doğalgazın sadece ocak ya da sıcak su amaçlı olarak da kullanılabileceğini anlattık ancak beklenen sonuçlara ulaşamadık."

Bütün bu duruma rağmen doğalgaza olan talebin çok yüksek oranlara ulaştığına dikkat çeken Yetik, "Lisans alanımız içerisinde doğalgazın olmadığı her yerden vatandaş ve muhtarlarımız başta olmak üzere her kesim aracılığıyla yoğun talep alıyoruz. Önünde kutu olduğu halde gaz kullanmayanlar bizi üzerken, gaz kullanmak isteyenlerin çoğunluğu da bizi bir o kadar sevindiriyor" dedi. Mart ayı itibariyle önünde kutu olduğu halde gaz kullanmayan bina sayısının 31 bin 529,  hane sayısının ise 111 bin 753 olduğunu kaydeden Genel Müdür Yetik, "Bu rakam, içinde en az bir abone olan binalardaki doğalgaz kullanmayan hane sayılarını da eklediğimizde 350 bine ulaşıyor. İçinde bulunduğumuz ay itibariyle abone olmayan binaların kutularını sökmeye başlıyoruz. Sökülen bu kutuları yoğun talep olan bölgelerde doğalgaz aboneliğini gerçekleştiren vatandaşlarımızın binalarında değerlendireceğiz" diye konuştu. 

DHA