DİSK, son günlerde, özellikle referandum sonrasında, işçilerin son kalesi olan kıdem tazminatının fona devredilerek fiilen ortadan kaldırılması yönündeki çalışmaların hızlanması üzerine eyleme geçmiş; 07.06.2017 tarihinde, İzmir İş-Kur önünde yapmış olduğu “Kıdeme dokunma, yanarsın” başlıklı basın açıklamasında, işçi sınıfının şanlı direnişi 15-16 Haziran tarihine denk gelen 16 Haziran’da, öğleden sonra DİSK’e bağlı şubeler olarak iş bırakacaklarını açıklamıştı.

Kıdem tazminatımızın fona devredilerek yok edilmesi karşısında, 15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümü olan 16 Haziran 2017 tarihinde, saat 13.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda, kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını duyuran DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bundan sonra yapacağımız eylem ve etkinliklerin başladığını tüm kamuoyuna duyurduklarını ifade etti. 

Yapılan basın duyurusunda ''86 yıllık kazanım olan kıdem tazminatı olmak üzere, emekçilerin pek çok kazanımı geçmişten bugüne var olan hükümetler tarafından yok edilmeye çalışılmış; emekçiler bu saldırılara karşı mücadele hattını büyütmek için yan yana, omuz omuza gelmiştir.

İşte tam bu noktada işverenlere her türlü kolaylığı sağlayan TBMM, bu ülkenin işçileri üzerinden oynanacak her türlü oyunu bozmak için emekçilerin sesine kulak vermek zorundadır.

Kıdem tazminatı sadece DİSK’in üyelerini değil; sendikalı-sendikasız tüm işçileri, önümüzdeki günlerde işbaşı yapacak çocuklarımızı ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir.

Bu yüzden, başta işçi ve memur sendikalarına çağrımızdır. Nereye kadar sürecek bu sesizlik? Gelin hep birlikte iş güvencemiz olan kıdem tazminatımıza birlikte ses olalım. Kıdemi değil taşeronu kaldır!'' ifadelerine yer verildi.

 

Editör: Haber Merkezi