Tugay Can / İz Gazete - Geçtiğimiz hafta, 16 Temmuz tarihinde yarım günlük iş bırakma eylemi kararı alan DİSK ve DİSK’ e bağlı Genel-İş Sendikası bugün saat 13:15’te  Konak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Eyleme  ayrıca siyasi partiler, Emek güçlerinin yanı sıra geçtiğimiz gün Adalet Yürüyüşüne başlayan Cumhuriyet Halk Partisi de katıldı.

Basın açıklamasından önce konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tüm emek güçlerini dayanışmaya çağırırken “Biz bir günde, iki günde hayatı durduracağız gerekirse otobüsleri de durduracağız, yaşamı da durduracağız, çocuklarımızın geleceğini kimseye bırakmayacağız” dedi. Türk-İş’e bağlı üyelere çağrı yapılması gerektiğini vurgulayan Sarı, “ Kıdem sadece bizim değil, onlarında geleceğini ilgilendiriyor” dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNE SAHİP ÇIKTI

Yapılan basın açıklamasında 15-16 Haziran direnişini yapanlara, Gezi’ye, Berkin Elvan’a, açlık grevlerinin 100. Gününü tamamlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ ya ve dün Adalet Yürüyüşü'ne başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek verilirken, “15-16 Haziran’ın ışığında hukuksuzluğa karşı direnmenin hak olduğunun da altını çiziyoruz” denildi.

DİSK adına basın açıklamasında “Hükümeti tazminatı değil, taşeronu kaldırmaya davet ediyoruz” denilirken, açıklamaya sık sık  “Greve uzanan eller kırılsın”, ”İşçiyiz haklıyız, kazanacağız.” “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” gibi sloganlar eşlik etti. “Devletin fermanıyla değil, eşitlikçi, özgürlükçü, laik, demokratik, sosyal bir Anayasa’nın güvencesi altında yaşamak ve çalışmak istiyoruz.” denilen açıklamanın ardından  Memiş Sarı “Evlerimize dönüyoruz, bugün çalışmıyoruz, hayatı durduruyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi