İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi'nin öldürülüşünün 38'inci yılında anma mesajı yayınladı. "Abdi İpekçi, Türkiye'de kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkı için uğraş veren örnek bir meslek ustamızdı" diyen Dikmen, "İçinde bulunduğumuz günlerde ve koşullarda Abdi İpekçi'nin uzlaştırıcı kişiliğini arıyor ve onu bir kez daha saygıyla anıyoruz" dedi. 

1 Şubat 1979 tarihinde öldürülen Abdi İpekçi'yi ve yaptığı gazeteciliğin önemini her geçen yıl daha iyi anladıklarını belirten Dikmen, şöyle devam etti:

"Ülkemizde bir dönem gazeteciler susturulmak için öldürülüyordu. Şimdi ise yeni yöntem parmaklıklar ardına atarak susturmak. Abdi İpekçi de halkımızın gerçekleri öğrenmesini istemeyen güçler tarafından öldürülerek susturulmuştu. İpekçi, ülkemizde kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkı için uğraş veren ve gazetecilik etik ilkelerinin yaygınlaşması için çaba harcayan örnek bir meslek ustamızdı. İpekçi, gerçeği saklamamak, eksik bırakmamak, çarpıtmamak, kişilik haklarına ve yanıt hakkına saygı duymak, çalışkanlık, dürüstlük, objektiflik, uzlaşmacılık, mükemmeliyetçilik, doğruluk, güvenirlik, saygınlık' gibi basın ilkelerini bizlere miras bıraktı. Biz bu ilkelerin günümüz medyasında yeniden egemen olması için mücadelemizi sürdürüyoruz. 1908 yılından bu yana 64'ü bulan öldürülen gazeteciler arasında Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı gibi değerlerimizin bazılarının tetikçileri bulunsa da azmettiricileri hala ortaya çıkarılamadı. Türkiye demokrasi açısından bu durumun hala sancısını ve acılarını yaşıyor. Türk basınının uzlaştırıcı kalemlerinden Abdi İpekçi'yi içinde bulunduğumuz günlerde daha çok arıyoruz. Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçen bugünde, Abdi İpekçi ve diğer gazeteci şehitlerimizi saygıyla anıyoruz."

Editör: Haber Merkezi