Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıl dönümü, kentte coşkulu etkinliklerle kutlandı. Ellerinde Türk Bayrakları ile sabahın erken saatlerinden itibaren etkinlikleri takip eden Dikilililer, akşam saatlerinde Hastane Yolu’ndan başlayıp Bülent Ecevit Kavşağı üzerinden Dikili Atatürk Meydanı’na gerçekleştirilen “Kurtuluş Yürüyüşü”ne katılarak, söyledikleri marşlar ve attıkları sloganlarla etkinliklerine renk kattı. Gecenin sonunda gerçekleştirilen ve Zeliha Sunal’ın sahne aldığı kurtuluş konseri coşkuyu adeta doruklara çıkardı.

Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen kutlama törenine Dikili Kaymakamlığını vekaleten yürüten Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Fulya Konakoğlu, resmi kurum, STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Resmi tören, protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayıp devamında gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü.

14 Eylül Dikili’nin Kurtuluş Günü münasebetiyle gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Tosun yaptığı konuşmasında, atalarımızın emperyalizme ve onun işbirlikçilerine diz çöktürdüğü bu şanlı günün 95’nci yıl dönümünde büyük gurur yaşadığını belirterek şunları kaydetti:

“Bugün kurtuluş günümüz, bugün kentimizin doğum günü. Biz burada bu şanlı günü kutlarken, dün resmi bayramlarımızı yasaklamak isteyenler şimdi de atamızı, atamızın devrim ve ilkelerini müfredattan çıkarmak istiyorlar. Ama bunlar nafile çabalar. Tüm dünya bilsin ki, Ulu Önderimizi, Atamızı, Sarı Saçlı Mavi gözlümüzü kimse bize, Anadolu'nun yiğit halkına unutturamaz. Bu topraklardan da kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerini silemez. Bizler ne atamızdan vazgeçeceğiz, ne destanlar yazılan şanlı tarihimizden...”

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un konuşmasının ardından Dikili Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Bedriye Beril Avşin, "İzmir'in Kurtuluşu", Can Rüştü Tüfekçioğlu Ortaokulu öğrencilerinden Fatih Anlışeker, "Bugün Kurtuluş Günü" şiirlerini okudu. Alkışların hiç susmadığı törende Dikili Belediyesi Halkoyunları Topluluğu da "Zeybek" gösterisi sundu. Etkinliklerin gündüz kısmı vatandaşlara ait araçlarla kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ait araçlarının oluşturduğu konvoy geçişi ile sona erdi.

Etkinlikler akşam bölümü Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kurtuluş Yürüyüşü' ile devam etti. Binlerce Dikilili ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle Hastane Yolu’ndan Bülent Ecevit Kavşağı üzerinden Dikili Atatürk Meydanı’na Dikili Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyerek 95'nci kurtuluş yılını coşkuyla kutladı. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan halka seslenen Dikili Belediye Mustafa Tosun, Türkiye Cumhuriyeti temel yapısını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerinin asla taviz vermeyeceklerini belirterek, "Anadolu halkının kurtuluş coşkusunu, Cumhuriyete ve Atasına bağlılığını kimse durduramaz" dedi. Tosun, Atatürk'ün izinde yürüyerek, Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza dek yaşatacaklarını belirtti.
 

Editör: Haber Merkezi